Вечерас највећи испит за Звезду и навијаче!

Кошаркаши Црвене звезде дочекују екипу Галатасараја у оквиру 3. кола Топ 16 фазе Евролиге, а дуел се ишчекује са огромним интересовањем пошто су улазнице за Комбанк арену "плануле" још у среду за мање од два сата.

Кошарка 16.01.2015 | 12:20
Вечерас највећи испит за Звезду и навијаче!

Сусрет српског и турског клуба проглашен је утакмицом високог ризика, након што су присталице Галатасараја у новембру у Истанбулу убиле навијача црвено-белих Марка Ивковића уочи меча два тима у групној фази елитног такмичења.

Евролига је због тога раније одлучила да забрани турским навијачима долазак у Београд, а присталицма Црвене звезде на реванш Топ 16 фазе у Истанбулу, али је руководство српског клуба у сарадњи с надлежним органима ипак предузело опсежне мере безбедности како би меч протекао у најбољем реду и у спортској атмосфери.

Уз вођство црвено-белих, апел навијачима упутио је и министар омладине и спорта Вања Удовичић, као и капитени тимова, Лука Митровић и Синан Гулер, како се трагедија из Истанбула никад не би поновила.

"На данашњем мечу морамо да покажемо достојанство и право спортско навијање. Апелујем на све навијаче да пре, током и након утакмице својим понашањем пошаљу поруку да за насиље нема места у спорту и да трагичан догађај, као што је убиство Марка Ивковића, више никада и нигде не сме да се понови", поручио је Удовичић, истакавши да су предузете све неопходне мере како би меч протекао без проблема, да су укључене све безбедносне службе на нивоу Републике и Београда и да је повећан број људи у обезбеђењу.

Председник Црвене звезде Небојша Човић такође је навео да је клуб у сарадњи са државним органима све учинио да утакмица високог ризика против Галатасараја прође у најбољем реду и позвао навијаче да буду у границама фер-плеја.

"Мере безбедности су повећане и морамо да се ускладимо тој ситуацији. Звезда је пласманом у Топ 16 остварила циљ, међутим, то не значи да смо без амбиција и не интересују нас притисци јавности јер не желимо да они оптерете тренера, играче и управу. Сви смо на истом задатку и хоћемо да утакмица протекне без проблема", рекао је Човић.

Капитен црвено-белих Митровић нагласио је да је најбољи начин да се ода пошта страдалом Ивковићу да сви заједно, играчи и навијачи, учине све да се трагедија из Истанбула не понови.

"Насиље не сме да буде на спортским теренима и морамо да се фокусирамо само на кошарку. Уживање је играти у Евролиги и такмичити се великим тимовима", поручио је Митровић, коме се придружио капитен турског тима Гулер истакавши да насиљу нема места у спорту и да осуђује индиденте у Истанбулу када је убијен навијач црвено-белих.

Тренер Црвене звезде Дејан Радоњић рекао је да ће екипа учинити све да се усредсреди само на дешавања на терену, како би победила Галатасарај и остала у трци за пласман у четвртфинале Евролиге.

"Трагедија у Истанбулу и све што се дешавало након тога додатно су подгрејали осећања. У међувремену, оба тима обезбедила су пласман у Топ 16 фазу, дошло је време за нови дуел, али због свега изложени смо великом притиску. Играчи Галатасараја нису криви за оно што се десило у Истанбулу и желимо да у фер и коректној атмосфери забележимо победу", рекао је Радоњић.

Супротно уобичајеној пракси, експедиција турског клуба из безбедносних разлога допутоваће у Београд чартер летом на дан одигравања утакмице. Меч 3. кола Е групе Топ 16 фазе Евролиге између Црвене звезде и Галатасараја игра се у петак у Комбанк арени од 21 сат.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Отац

16.01.2015 15:12

Какав највеци испит за ста? Срамота убију олоси насе дјете и нико ниста један зивот за њих висе мање. Али не ми морамо увјек да се доказујемо да нисмо дивљаци и да смо културни,повраца ми се висе од оваквих оцекивања од нас!!!

ОДГОВОРИТЕ