Тежак живот породице Михајловић из Угљевика

За седмочлану породицу Михајловић из Угљевика оптерећену немаштином божићни празници донијели су мало наде.

Република Српска 15.01.2015 | 12:01
Тежак живот породице Михајловић из Угљевика

Њих је првог дана Нове године по Јулијанском календару посјетила организација Срби за Србе која ће уз помоћ хуманих људи покушати да им обезбједи  мало извјеснију будућност.

Мајка петоро дјеце породице Михајловић је тешко болесна, а отац је привремено запослен на Руднику и Термоелектрани у Угљевику, па брига о дјеци најчешће пада на тринаестогодишњег Немању.

Осмогодишња  Жељана има отворену комору на срцу и потребне су јој сталне медицинске контроле, а Немања има честе главобоље, али немају новца да се лијече.

“Требао сам да одем код доктора, али нисам отишао јер нисам имао средстава, још имам ту упутницу али никао да одем”, прича нам Немања.

Његова мајка Рената објашњава да су те главобоље посљедица претјераног стреса коме је Немања изложен јер се брине за сестре и брата.

“Дешавало се да немају шта да једу, да немам шта да им направим. И онда се деси ситуација да је падао у несвјест, да су га налазили у парку и да су га водили доктору”, говори мајка Рената.

Они живе од двестотињак марака колико преостане од очеве плате када им се одбију рате за кредите.

Живе у једној просторији у којој имају нешто наслијеђеног намјештаја, док остатак куће, коју су има хуманитарне организације направиле, скупља влагу и чека нека боља времена да се у њих смјесте ови малишани.  

Организација Срби за Србе учествовала је у изградњи куће за ову породицу, доносили су им храну, а сада су их посјетили у оквиру Божићне акције у којој планирају помоћи 50 вишечланих породица међу којима су и Михајловићи.

Василије Обреновић из ове организације објашњава на који начин они дјелују: “ Наша сврха није да им континуирано помажемо него да будемо једна врста одскочне даске, да им помогнемо тако да  могу наставити да живе самостално”.

“Можда пластеник или можда неке животиње, нешто од чега би они могли и сами себе да издржавају и евентуално да продају своје производе”, додаје Весна Бркић, представница ове организације из Београда која је иницирала посјету Михајловићима.

Српска православна црква и Коло српских сестара труде се да помогну Михајловиће колико могу, а ове зиме обезбједили су им нешто огрева.

“Далеко је то могло и више да се учини, а надамо се да ће након упознавања јавности са овом ситуацијом бити више помоћи од добрих људи и из наше парохије, да се ова честита добра хришћанска породица изведе на пут. Да ова дивна дјечица имају лијеп дјечији живот као што то и друга дјеца имају. Да имају услове и хигијенске и здравствене и да живе како треба да живе људи”, рекао је Мићо Пајкановић, свештеник парохије угљевичке.

А да би живјели тако поред сталног извора примања, потребна им је топла соба, чизме, јакна и понека књига или играчка.

Бр. телефона за помоћ : 00 387 65 868 058 Рената Михајловић

Бр. жиро-рачуна у Збер банци : 567 345 500 00 246 67 - Ненад Михајловић

БН ТВ

Коментари / 18

Оставите коментар
Name

Свашта

15.01.2015 15:53

Зашто је господин склепо петеро дјеце а нема услова ни за једно. Ваљда је верово векиком Баји да це бити бољје некад.Неразумем такве типове.

ОДГОВОРИТЕ
Name

градина

15.01.2015 19:21

Преживеће и он и његова дјеца, и вјерујем да ће бити честита дјеца, а не дрога!!!!! Дао Бог још оваквих људи!!!!!!!!!!!!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

'Клепање'

15.01.2015 23:11

Није било пар дана струје и додје мојем оцу сељак да трази одстету: зена му трудна. То је био истинит догадјај. Тата му рекао да це га ослободити плацања цитаву годину јер је у праву. Вријеме прије рата. Треба људима помоци иако не одобравамо све

ОДГОВОРИТЕ
Name

Николина

16.01.2015 12:51

Деца се не клепају... Но, како коме, како куда... да управо тако, треба људима помоћи јер Ваша марка Вама, нама, скоро никоме не значи ништа, али ако нас 1000 да по ту марку, Немања неће бити гладан, као и његове сестре и брат...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Неки

17.01.2015 12:23

Ово је јос један доказ колико је зивот тезак и колико цовек треба бити борац, ова породица је пример свима и хвала браци из организациције Срби за Србе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Неца

17.01.2015 13:36

Ова жена је борац 13 операција имати није шала знамо их лично и моја породица.Очекује је још једна операција,хвала свим људима добре воље и организацији Срби за Србе који су увек ту за сав народ .

ОДГОВОРИТЕ
Name

митар

17.01.2015 14:58

Ову породицу знам лицно и деведесет посто су слагали. Несо ради на Термоелектрани висе од десет година као стални радник а ове слике су показали са горњег спрата а доњи спрат је среден тип топ и нове ствари су доле а куцу су му направили организација немањици и ствари купили то све мозете провјерити та рената остави дјецу и оде на сваки скуп равногорског покрета они буду сами много горе има породица у Угљевику угрозени од те

ОДГОВОРИТЕ
Name

никола

17.01.2015 15:08

То је све лаз снимили горњи спрат знам и ја да је Несо стални радник та зена само лута по неким скуповима а дјеца сама буду куци висе пута и социјални радник је долазио јер су дјеца сама куци мозете и људе у Угљевику питат каква је Рената особа

ОДГОВОРИТЕ
Name

Николина

17.01.2015 19:57

Невероватно, сви све знају сем да су деца гладна. Сигурно си сви ови људи што су били тамо видели тај ''тип топ'' део... Него, нешто с њима свима није у реду а нашло се баш неколицина душебрижника који ће раскринкати глад и претворити је у супротно, мислећи о томе где је мајка, колика је чија плата итд. А неки надлежни центри су тек посебна прича, јер и ја сам видела, гладну децу у парку, данима сам их сретала, баш чудно да нико из тих центара није ништа видео, доконе неке жене, што раде тамо... ''раде''. И тако, вероватно људи желе да им и други спрат постане ''тип топ''.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Весна

17.01.2015 20:38

Нису ми најјаснији коментари који се односе на мајку, на новац, на наместај, у потпуности изузимајуци поенту овог прилога а то је да су деца гладна и да им је најхитније потребна наса помоц, наса солидарност и наса подрска.

ОДГОВОРИТЕ
Name

лаз

19.01.2015 18:59

Сви смо ми могли надизати кредита и наклепат дијеце па да се неко брине о њима. Рената купује и лупа аута надоградјује косу на њој све оригинал не знам ко се овог сјети ово је залосно ста мицо поп и коло сестара пресдтавља а има десет пута горих слуцајеваа и тезих зивота порододица гдје немају никакво примање и гдје истовремено хара болест у породици

ОДГОВОРИТЕ
Name

истина

20.01.2015 10:46

Све лазу дасу гладни да им није куца средена кад само није горњи спрат све им је средила хуманитарна организација неманици то сто је немања лаго да је гладан то је га рената натјерала да науци ста це рец инаце немања је проблематицно дијете то мозете провјерит у сколи лако је одат по скуповима равногораца и правит дјецу а да и други храни инаце несо има плату преко 1000 км и лазе да није стални раник ка је био у затвору електрана му је помагала финансиски паре су исле ренати на руке мени је овдје само криво на попа како измисља

ОДГОВОРИТЕ
Name

никола

20.01.2015 10:53

Народе видител ви ову фотељу итросјед козни и столиц и реците дали је куца средена или није ја сам био у овој куци и знам да је средена доњи спрат би позелио сваки цовјек да има све су нове ствари доле а ова слика сто је показана да немају ниста то је са другог спрата много угљевику угрозени људи има од ове породице то мозете питат људе по угљевику а уосталом несо ради на електрани

ОДГОВОРИТЕ
Name

леми

23.01.2015 18:03

Народе, Несо хода сваки дан по кафанама по Угљевику, сваки дан је у Ловцу и Трици и тамо пије а није а трази помоц то мозете питат газде локала, а нису пријавили да и на Брњеву код Зворника имају имовину то исто мозете провјерит а тразе помоц.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Драган

26.01.2015 02:48

Како јадни коментари... Ово је жалосно читати. Какви људи морате бити да такве глупости пишете??? Типа он ради на термоелектрани, иде по кафанама, што је правио дјецу, овај му направио кућу или онај. Мислим да је то само нека љубоморна немам појма које врсте. Зашто нико од вас паметњаковића не позове телевизију и не тражи помоћ??? Нећете од стида или? Па њима је толико добро да су изашли јавно да кажу да им је добро и да траже помоћ. Ко би од вас изашао пред камере и рекао да нема шта да једе ако уствари има? Како вас није срамота само?! Прочитао сам неки коментар доле како је Немања јако проблематично дијете што се мозе провјерити и у школи. Зашто уопште помињеш дијете неко од 12-13 година. Питаш ли се какво је твоје дијете? Може ли се за њега провјерити шта у школи? Како сте тако болесни и љубоморни Угљевичани ја не разумијем! Јел поменуо неко Нешу да је био један од првих добровољаца код Манде да је ишао и ратовао? Боље би вам било водите своје зивоте и не гурајте нос у тудје. Ако можете да помогнете помозите неће нико од вас пропаст за 5, 10, 20 или 50 КМ нит ће се Нешо обогатити и бити богатији од вас. Били сте ви у кући код њега и сад га пљујете овде анонимно срам и стид да вас буде. Значи никакви људи нисте.

ОДГОВОРИТЕ
Name

мирза

01.02.2015 10:01

Драгане !!! Непознајес довољно ову породицу И немој лупетат глупости . Ово је циста глупост , сви ми теско зивимо само је питање колико је ко безобразан . У остало она да је ваљала зивјела би са првим цовјекомнеби са дјететом досла Неси .

Name

митар

26.01.2015 10:23

прво несо није био први добровољац код манде он је досао у угљевик 94 године кад је направио с*ање у бања луци и због тога је био у затвору у фоци просле године, а сто се тице овог снимка све је лаз, ово је одговор драгану, а претпостављам ко је ово писао

ОДГОВОРИТЕ
Name

Банацанин

29.04.2015 16:57

Бог им дао здравља,и нек цува ту децу и ту породицу,и уместо да одвојите по марку,ви дрвље и камење по њима,треба да Вас је срамота.Да свака породица има по петоро деце,било би нас висе,овако це нас убити бела куга,и треба им помоци,сваком ко има троје и висе деце треба дрзава да помазе много висе него сто помазе,да подстице наталитет,какви смо то људи постали,криво нам је сто је неко њима помогао и сто хоце да им помогне,пљујемо,а цутимо када се огромне паре потросе за разноразне глупости које нам нису потребне и само су стетне,геј параде,митинзи и остала срања,они су као породица лоси и зли а угледни су лопови и пробисвети,зивимо у поремеценом систему вредности,залосно.Нека их Бог цува и да здравље и срецу

ОДГОВОРИТЕ