ЕЛ: Шта спремају ''Делије'' за сутра?

Кошаркаши Галатасараја из безбедоносних разлога у Београд долази на дан утакмице са Црвеном звездом Телеком, са којом у петак од 21 сат играју меч 3. кола Топ 16 фазе Евролиге.

Кошарка 15.01.2015 | 19:20
ЕЛ: Шта спремају ''Делије'' за сутра?

Имајући у виду да емоције врло брзо прораде када се ради о ова два клуба, а све због чињенице да је Звездин навијач Марко Ивковић убијен у Истанбулу од стране Галатиних присталица пред меч ових клубова у првој фази такмичења, турски клуб ће прескочити уобичајену праксу да на гостовање стигне дан раније.

Уместо у четвртак, екипа тренера Ергина Атамана ће у Београд доћи десетак сати пред почетак меча који се игра у београдској Арени.

О безбедности гостију бринуће 2.500 полицајаца, а навијачи београдских црвено-белих најављују да ће "гласније но икада пре" навијати, и то због свог преминулог друга. Све карте су распродате, увелико се штампају и продају мајице са ликом Марка Ивковића, јер је идеја "делија" да читава хала буде испуњена људима који ће имати тај комад одеће на себи, што ће моћи да купе и у званичном бутику до 19 часова, али и на штандовима у околини Арене.

О томе како се "делије" спремају за овај дуел говори и један од њихових текстова на званичном интернет сајту Звездиних навијача.

"Нема приче много и филозофије! Ми да вратимо дуг нашем брату тешко можемо... али можемо да оставимо такав траг да он постане бесмртан. То је најмање што можемо да урадимо у овом тренутку иако конфузија још траје и да се појавимо сви у мајицама са ликом нашег брата. Ова утакмица ће сигурно бити другачија од осталих и једноставно, ако већ долазимо на њу... нека свако зна зашто долази! Нека се пева као никада до сад, нека се скандира фанатично, из срца, као прави навијачи... такав је био и наш брат Марко! ... Нису битни играчи противничког тима, они никоме нису интересантни, али треба да се нађе начин да се искаже оно што држимо у себи. И зато... нека се све то преточи у најјаче навијање до сада, нека се то преточи у коп од целе хале који ће знати зашто је ту, нека се свако појави у мајици са ликом нашег брата. Само тако ћемо, можда, успети да искажемо барем део емоција које све нас пролазе у сваком тренутку ових 40 и нешто дана".

Коментари / 0

Оставите коментар