Убици малољетнице повећана казна

Врховни суд РС повећао је казну Лазару Чаваркапи (21), званом Чава, осуђеном за убиство Софије Вукадин (17) из Пала у марту 2013. године.

Република Српска 14.01.2015 | 20:15
Убици малољетнице повећана казна

Чаваркапи је тако повећана казна са девет на 12 година затвора. Врховни суд РС тако је прихватио жалбу тужилаштва на висину првостепене казне коју је у септембру прошле године изрекао Окружни суд у Источном Сарајеву.

Вијеће Врховног суда укинуло је пресуду којом је Владимир Ћодо био осуђен на шест и по година затвора због помагања Чаваркапи у убиству и случај вратило на ново суђење.
Међутим, Вијеће је потврдило дио пресуде којом је Ћодо осуђен на пет мјесеци затвора због недозвољеног држања оружја.

У случају жалби на изречену казну Ћоди Вијеће је одбило жалбе одбране и тужилаштва.
Чаваркапа је проглашен кривим јер је 24. марта у јутарњим часовима хладнокрвно пуцао у главу малољетној дјевојци пред њеном пријатељицом и још неколико особа.

Софија Вукадин и њена пријатељица Гордана Станковић прије убиства изашле су у кафић РЦ у Палама.
По изласку вани Софија је у близини роштиљнице "Јутро" у Занатском центру срела бившег младића Срђана Кнежевића, те се посвађала с њим.

Видјевши да се пред роштиљницом расправљају младић и дјевојка, Чаваркапа и Ћодо су пришли и почели да им добацују.

Софија им је тада узвратила псовком, на шта је Ћодо пришао и ошамарио је. Тада је пришао и Чаваркапа, такође је ошамарио и упитао: "Хоћеш ли да те убијем?", на шта му је она одмах одговорила: "Убиј!".

Чаваркапа је потегао Ћодин пиштољ и без размишљања јој пуцао у главу. Када је Софијин бивши младић упитао Чаваркапу зашто ју је убио, он му је на то, наводно, одговорио: "Онако".

Он и Ћодо су након тога отрчали до голфа 2, који је био паркиран у близини, и почели бјежати.
Ухапшени су након краће полицијске потјере, на путу ка Подвитезу, гдје су возилом слетјели с пута. Пиштољ из којег је дјевојка убијена нађен је одбачен из аутомобила.

У полицији је утврђено да су њих двојица имали 0,71 и 0,8 промила алкохола у крви, што није степен пијанства у којем човјек није свјестан својих поступака.

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

ссс

14.01.2015 19:24

и ово је премала казна такву дјубрад треба дозивотно осудити

ОДГОВОРИТЕ
Name

007

14.01.2015 20:06

Изузетно мала казна за свирепо убиство.

ОДГОВОРИТЕ
Name

дивља јабука

14.01.2015 21:03

И сваки дан шамарати умјесто доручка.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЖИКА ПД

15.01.2015 07:47

МАЊЕ ДРЖАВЕ А ВИШЕ ЛУЂАКА!

ОДГОВОРИТЕ