Бабовић: Никад у Звезду - због Партизана!

"Најгоре је када човек треба да се правда", изјавио је Стефан Бабовић поводом давнашњих спекулација о потпису за црвено-беле.

Фудбал 15.01.2015 | 19:40
Бабовић: Никад у Звезду - због Партизана!

Стефан Бабовић по трећи пут у каријери је постао члан Партизана, клуба у коме је прошао све млађе селекције и направио прве кораке као професионалац.

Он је након одласка из Хумске 1, лета 2006. године, доста "лутао" Европом, па се вратио у Партизан и поново отишао 2012.

Током две и по године, колико је прошло до најновијег повратка, више пута је довођен у везу са "вечитим" ривалом.

Према неким информацијама из тог периода, сензационални трансфер био је на прагу реализације, али су се испречиле Звездине Делије, које наводно, нису желеле осведоченог Гробара у црвено-белом дресу.

Стефан Бабовић искористио је прилику да на свом званичном представљању на стадиону Партизана каже шта има на ту тему...

"Најгоре је када човек треба да се правда. Само ћу рећи да у претходна три прелазна рока нисам прешао у комшијски клуб, јер сам све време чекао Партизан".

На другој страни, желео га је и тренер Марко Николић, али је ипак остајао у Вождовцу.

"Није било до мене. Имам информације због чега се нисам раније вратио у Партизан, али не бих о томе јавно. Јесам био жеља тренера Николића, а нисам дошао из разлога који нису били спортске природе".

Бабовић је изразио наду да ће "побеђивати заједно са Партизаном", као и раније.

"Осећам се као код куће. Највећа амбиција је освајање 'дупле круне'. Имамо велику предност у односу на Звезду, иако смо умели да прокоцкамо и већу".

"Што се тиче Европе, не треба лагати људе. Реалан домет је Лига Европе, а пласман у Лигу шампиона био би феноменалан успех", рекао је пошто је (поново) задужио дрес са бројем 10.

"Никада нисам волео да причам о свом учинку. Могу да обећам да ћу дати 100 одсто и трудити се да будем тимски играч", навео је Бабовић.

О броју 10... који је својевремено наследио баш од спортског директора Драгана Ћирића.

"Пааа, то је масло спортског директора (смех). Једноставно, кад је бал нека је маскембал. Кад сам већ дошао... имам 28 година, не треба оптерећивати неког млађег играча. Ја немам проблем са тим. Трудићу се да оправдам, у животу не можеш ништа да гарантујеш, али да будеш поштен у односу према послу, да пружаш максимум - то да".

"Када је Ћира одлазио, ја сам наследио ту 'десетку' и то је за мене имало посебан значај, баш као и сада".

Ћирић се убацио: "Ја сам се повукао уствари због тебе" (смех).

Спортски директор Драган Ћирић оценио је да се Стефан Бабовић уклапа у Партизан "и по људским и по фудбалским способностима".

"Он је наше дете. Показао је у прошлости ста значи клубу и шта овај клуб значи њему. Драго ми је што ће наши млађи играчи имати на кога да се угледају и од кога да уче. Од њега очекујемо да ради оно што најбоље зна".

Коментари / 0

Оставите коментар