Ех, да нема Месија и Роналда, они би били најбољи...!

Кристијано Роналдо или Лионел Меси, вечито питање ко је бољи? Последњих седам година су дефинитивно обележили, јер су освајали награду за најбољег фудбалера света, па гледаоци могу да се радују што су део њихове ере, а њихови ривали вероватно само да жале.

Фудбал 14.01.2015 | 16:40
Ех, да нема Месија и Роналда, они би били најбољи...!

Доминација асова Реала и Барселоне почела је 2008. године када је Роналдо освојио Златну лопту тада као играч Манчестер јунајтеда, да би онда четири године узастопно за најбољег проглашаван аргентински чаробњак, а последња два пута опет је Португалцу припала награда.

Њих двојица су увек у конкуренцији, а онај трећи углавном унапред може да се помири са судбином.

Ако бисмо данашњи фудбал замислили без Роналда и Месија, и без неког тако доминантног, Златна лопта би се редом нашла у рукама Фернанда Тореса, два пута наизменично у власништву Барселониних везњака Ћавија и Андреса Инијесте, а приликом последња два избора радовали би се Бајернови адути Франк Рибери и Мануел Нојер.

На њихову жалост, али и осталих противника, а радост гледалаца, Роналдо и Меси ће сигурно и наредних годинама бити у самом врху, што се најмање свиђа њиховим ривалима из Бајерна, попут Томаса Милера који сматра да је сама церемонија у Цириху бесмислена.

Немачки репрезентативац верује да нису Меси и Роналдо ти који увек заслужују ласкаво признање, али како се зна да ће управо њима припасти, па да им једноставно трофеј само треба послати на кућну адресу. Ко губи, има право да се љути, а познато је како је у менталитету немачких спортиста да никада не одустају и увек се боре до краја.

Коментари / 0

Оставите коментар