Несрећа у Фочи: Аутобус био исправан, возач возио 22 км/х

Обављено је вјештачење и технички преглед аутобуса Центротранс Источно Сарајево, који је у недјељу слетио с пута у провалију у мјесту Дучела, опшина Фоча, приликом чега су погинуле три дјевојке. Утврђено је да је возило било технички исправно, а да је возач био тријезан и да је возио полако.

Република Српска 14.01.2015 | 18:10
Несрећа у Фочи: Аутобус био исправан, возач возио 22 км/х

"Возач је пуштен исте вечери јер је утврђено да није био у алкохолисаном стању, нити било шта слично. У тренутку несреће возио је 22 километра на сат што нам говори да је прилагодио брзину, односно да је скоро стао у том тренутку. Срећа у несрећи је што их је дрво зауставило, јер да су отишли даље у кањон нико не би преживио", рекао је за Клиx.ба Горан Баковић, руководилац саобраћаја у Центротрансу.

Лоши временски услови и пут из хорора

Временски услови те ноћи били су изузетно лоши. Пут, који је свакако лош, узак и пун кривина, био је залеђен и клизав.

Очевици с којима је екипа портала Клиx.ба разговарала тог дана казали су да је било немогуће возити и добро видјети пут.

У овој несрећи погинуле су три дјевојке Драгана Глуховић (26) са Пала, те Маријана Медојевић (28) и Амина Абдић (23) из Подгорице, док их је 13 повријеђено. Амина је сахрањена јуче, а данас ће бити сахрањене Драгана и Маријана.

"Наша екипа је отишла у посјету повријеђенима који су још остали на лијечењу, а потом ћемо се запутити у Подгорицу на сахрану Маријане. Возач је физички добро, али пије лијекове за смирење", рекао нам је Баковић.

У болници су остали Његош Савић са Пала и Ранка Лучић из Херцег Новог, који су стабилно.

Лучић ће бити транспортована у Црну Гору, гдје ће наставити лијечење.

Азра остала без сестре Амине

Подсјетимо, аутобус Центротранса Источно Сарајево, који свакодневно саобраћа на релацији Пале - Херцег Нови, слетио је у провалију у мјесту Дучева око 23 сата у недјељу, 11. јануара. Аутобус је слетио 20-ак метара у провалију, а из њега су испале Глуховић, Медојевић и Абдић, које су на мјесту биле мртве. Повријеђена су четири држављанина Црне Горе и девет држављана БиХ.

У овој несрећи биле су сестре Амина и Азра Абдић. Азра је изгубила сестру. Враћале су се кући у Драч из Истанбула, гдје су провеле новогодишње празнике.

Медојевић је била професорица италијанског језика у подгоричкој Основној школи "Максим Горки". Враћала се из Француске са празничног путовања, на које је отишла са својим момком који је задобио лакше повреде.

Глуховић је те вечери кренула у Подгорицу, гдје је радила већ двије године. Била је на Палама како би с породицом провела празнике. Сахрањена је данас у 13 сати на породичном гробљу Стајна Пале.

Извор: Клиx.ба

Коментари / 16

Оставите коментар
Name

Туга

14.01.2015 12:59

Слава Мученицама!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зиле

14.01.2015 13:01

КАЗНИТИ ОНОГА КОЈЕ ОДОБРИО ТЕ ВЕЧЕРИ ДА АУТОБУС КРЕНЕ НА ТУ РЕЛАЦИЈУ

ОДГОВОРИТЕ
Name

xxx. yyy

14.01.2015 13:07

Возац није крив. Све сто је могао урадио је.Доста му је његове муке. Али најтањи је он И пуци це по нњему. одговорни це се по правилу извуци. Не би судио цији су све пропси И које крив. Нека свако за себе изводи закљуцак.

ОДГОВОРИТЕ
Name

БОА

14.01.2015 13:22

Зиле не лупетај како неко са удаљености од 200-300 километара мозе знати какав је пут. Ниси ли размисљао о одговорности некога из предузеца за одрзавање тог дијела пута. Како ја видим искљуцива одговорност ту лези. Мозда су и они просли и оцистили пут. Пустимо нек надлезни заврсе истрагу (тузиластво и полиција)

ОДГОВОРИТЕ
Name

митар

14.01.2015 13:55

Људи моји овде није ни мјесто ни врјме да неко прича о одговорима. Оводе су настрадала три младе особе и нека им је лака земља..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Харун

14.01.2015 14:46

Не поновило се , Бозе дај снаге породицама и пријатељима да прегурају ову тугу ..

ОДГОВОРИТЕ
Name

босс

14.01.2015 15:05

Сутра годисњица убиства Аркана, ваља ици у БГ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

север

14.01.2015 15:23

Још више разлога за испитати одговорност оних који су ту козју стазу сврстали у магистрални пут. Јер ако возите 22км на сат и слетите у провалију са исправним бусом значи та комисија која је категорисала ту стазу у пут мора на суд!

ОДГОВОРИТЕ
Name

сасарс

14.01.2015 15:24

Милорад додик је директни кривац за смрт ове три дјевојке!

ОДГОВОРИТЕ
Name

дивце

14.01.2015 15:31

Толико лоса дионица да је цудо сто и прије није се десавало слетања .Ста це софер није крив. На тој цести је страсно возити и љети, а камоли сад.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хух

14.01.2015 15:32

Можда је чак аутобус отклизао зато што је возач употријебио кочницу да још смањи брзину. Лед је врло неугодан. Наравно да су и те како одговорни они који нису одржавали тај пут како треба односно нису га посули са сољу у довољним количинама. Одговорна државна агенција/служба није поставила знак упзорења да је на том мјесту могућа поледица. Биједа је ово од државе и биједан је ово народ, све будал адо будале. Сва је истина у томе. На свакој јебеној позицији је багров који ништа не зна али воли да краде. На тај начин нам отимају чак и наше најмилије. Ни након овог, ништа се промијенити неће. Није ни прије. Да јест не би до овог дошло. Биће овог још. Моје саучешће породици. Ја их разумијем. Јер ми се десило слично.

ОДГОВОРИТЕ
Name

МИЛОШ

14.01.2015 15:34

Реално,превозници треба да иду другим правцем.Кака ради сигурности путника ,тако и ради себе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре сасарс

14.01.2015 15:38

То би био први случај у Свету да Председник ентитета,Републике да оставку,а министар саобраћаја без санкција.

ОДГОВОРИТЕ
Name

е ово

14.01.2015 15:51

Добар разлог да источни дио размисли коме и гдје даје паре . правимо те неке аутопутеве којим се 99% људи са истока неће провозати нити нам требају . наши путеви воде у другом правци , тако је то . ово су само чињенице , нас ни сплт ни загреб не занимају . као што ни крајуну не занима овај пут фоћа шћепан поље . нема потребе за лагање јер интереси су на првом мјесту .

ОДГОВОРИТЕ
Name

возац

14.01.2015 17:17

Инаце наси аутобуси су углавном неисправни. Сауцесце породицама настрадалих.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Директ

15.01.2015 18:49

Туда љети усред бијела дана проћи је ризично, а камоли зими. Страшно, прометан пут од веома важног значаја, а узак као пут у засеоку.

ОДГОВОРИТЕ