Лудница у ФА Купу уз три продужетка!

Непредвидиви ФА куп је и овог пута, у поновљеним утакмицама треће рунде показао све своје чари: Три утакмице отишле су у продужетке, две су одлучене после пенала, а највећа драма припала је Вест Хему који је после 20 удараца са беле тачке избацио Евертон.

Фудбал 14.01.2015 | 15:00
Лудница у ФА Купу уз три продужетка!

Први дуел ових премијерлигаша завршен је без победника 1:1, ни после нових 120 минута није било познато ко ће у четвртфинале, а одлуку је припала голманима Адријану и Роблсу.

Док су у првом полувремену мреже мировале, шест минута од почетка другог је Вест Хем повео преко Валенсије, да би Евертон у 56. остао са играчем мање пошто је Мекгиди добио други жути картон.

Ипак, Кевин Миралас је у 82. минуту фантастичним голом из слободњака искоса са леве стране донео "карамелама" продужетке, током којих су гости из Ливерпула са десеторицом чак и преокренули захваљујући Ромелу Лукакуу, али се Карлтон Кол поготком у 113. минуту побринуо за пенале.

За "чекићаре" су редом погађали Нобл, Нолан, Керол и Кресвел, на другој страни су били прецизни Миралас, Лукаку, Бејнс и Овиједу, а како је Адријан у другој серији одбранио шут Нејсмита са креча, у петој је Даунинг могао да донесе тријумф Вест Хему, али му је Роблс зауставио ударац и истакао кандидатуру за јунака.

Наставили су да погађају и једни и други, били су прецизни по четири пута, што је тренер Евертона Роберто Мартинез бурно посматрао, за разлику од колеге Сема Олердајса који је све мирно посматрао, да би на ред да шутирају дошли и голмани.

Роблс је снажно уздрмао пречку и уместо јунака постао трагичар, јер је Адријан лежерно послао лопту у доњи леви угао и после 20 изведених пенала одвео Вест Хем на окршај са Бристол ситијем, који је за 90 минута са 2:0 елиминисао Донкастер.

Ништа мање узбуђења није било ни у дуелу некадашњих премијерлигаша Вулверхемптона и Фулама, који је успео у гостима, такође после пенала, да пронађе пут до четвртфинала.

После 0:0 у првом мечу, Фулам је водио у првом полувремену, у другом је дошло до преокрета, али су се гости другим голом Вудроуа изборили за продужетке. Опет су Вулфси повели и са 3:2 дошли надомак четвртог кола, али је Мекормак у 120+2. минуту затресао мрежу домаће екипе, па су пенали морали да одлучују.

Већ у другој серији је Доерти био непрецизан са беле тачке, док су за Фулам били сигурни сва петорица извођача, те ће на Крејвен котиџу гостовати Сандерленд у наредној рунди ФА купа.

ФА куп, поновљени мечеви треће рунде:
Уторак:
Бристол сити - Донкастер 2:0 (1:0)
(Емануел-Томас 36, 79)
Честерфилд - Сканторп 2:0 (0:0, 0:0)
(Клукас 105, 116)
Вест Хем - Евертон пеналима 9:8 (2:2, 1:1, 0:0)
(Валенсија 51, Кол 113 - Миралас 82, Лукаку 97)
Вулверхемптон - Фулам пеналима 3:5 (3:3, 2:2, 0:1)

Среда:
20.45 Бредфорд - Милвол
20.55 Ипсвич - Саутемптон
21.00 Тотенхем - Барнли

Коментари / 0

Оставите коментар