Купца чека вила од пет милиона

Најскупља кућа у Републици Српској која чека купца кошта чак пет милиона марака, а ту цијену испоставио је власник виле у Требињу.

Република Српска 14.01.2015 | 07:50
Купца чека вила од пет милиона

Луксузни квадрати маме погледе пролазника и у другим градовима Српске. Неке виле су право оличење стила, док не мањка ни оних у које су уложени милиони, али представљају типичан примјер неукуса.

У агенцијама које се баве продајом некретнина истичу да се многи распитују за луксузне грађевине, али убрзо и одустају када чују цијену.

Углавном се све завршава на дивљењу. На купце понекад чекају годинама, јер нису баш чести они који ће дати милионе за нови дом.

Домаћи купци најчешће пазаре куће до 200.000 марака, док су за виле заинтересовани углавном странци.

"Ове куће смјештене су у центру града и уређене су по највишим стандардима. За њих се распитују углавном странци међу којима предњаче Руси", истакао је власник Агенције за некретнине "Твико" у Требињу Васо Милић за Глас Српске.

У Агенцији за некретнине "Сензор" у Бањалуци казали су да најскупља кућа која је на продају кошта три милиона марака.

"Кућа се налази у строгом центру града и за њу су се распитивали људи из иностранства, али још није продата", рекао је власник Агенције за некретнине "Сензор" Манојло Поповић и додао да поред ове виле имају у понуди стамбено-пословни објекат у Лазареву који такође кошта три милиона марака.

У агенцијама за некретнине у Бањалуци казали су да се у насељу Паприковац продаје стамбено-пословни објекат по цијени од 1,5 милиона, док се у насељу Росуље налази кућа која кошта 2,24 милиона марака. У бањалучком насељу Мјесец на продају је кућа за коју власник тражи милион КМ.

Луксузне и атрактивне куће не красе само градске улице, већ се могу купити и у селима. У агенцији за некретнине "Еуроагент" у Бањалуци казали су да се дешава да људи нуде куће у приградским насељима и за 800.000 марака, али да за њих нема купаца.

Најскупља кућа у Бијељини кошта два милиона марака, а налази се у селу Гојсовац на излазу из града. У бијељинској агенцији за некретнине "Астра" казали су да тешко налазе купце за скупоцјене некретнине.

"За те куће се нико не распитује. Људи углавном купују куће које коштају до 200.000 марака, а све преко тога је прескупо за наш стандард", рекли су у агенцији "Астра".

Скупоцјени објекти нису резервисани само за веће градове. За кућу у Зворнику која се простире на 510 квадратних метара потребно је избројати 620.00, док у Новом Граду има кућа чија је цијена 600.000 марака.

У агенцијама за некретнине казали су да има кућа које власници продају за свега 10.000 марака.

"Ријеч је о кућама које су напуштене и о којима већ дуго нико не брине. У те објекте потребно је уложити пуно новца како би се могло живјети у њима", казали су у агенцијама.

Извор: Независне новине

 

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Герман

14.01.2015 13:01

Не треба се дивити овако фантастицним цијенама. Мозда је паметније размислити о томе како у будуцности омогуцити постеним породицама да стекну сасвим скроман кров над главом.

ОДГОВОРИТЕ