ПЛ: ''Клизање'' Ситија, магија Челсија!

Фудбалери Челсија мучили су се цело прво полувреме, али су у право време тресли мрежу Њукасла и славили са 2:0, док се Манчестер сити оклизнуо на гостовању Евертону и са Гудисон парка однео само бод - 1:1.

Фудбал 10.01.2015 | 20:20
ПЛ: ''Клизање'' Ситија, магија Челсија!

Сјајна утакмица одиграна је на Стамфорд бриџу, са много лепих потеза и узбуђења, и у првих пола сата само су голови недостајали за потпун утисак. Њукасл је диктирао темпо, вршио иницијативу и био бољи, претио преко разиграног Ремија Кабеље који је излуђивао одбрану Челсија.

Француски везиста и некадашњи играч Монпељеа био је толико расположен и неухватљив, да су његови чувари падали на леђа после дриблинга попут Оскара, док се Аспиликуета повредио у намери да заустави Кабељу приликом једне финте и морао је ван терена, па га је заменио Филипе Луис у 37. минуту.

Потпуно је носио "свраке" и доминирао у првом полувремену, имао је и Гуфран снажан покушај из слободњака који је Чех једва укротио, а "плавци" су запреили из контре у којој је пас Дијега Коште ка Азару правовремено пресекао Колбек. Затим је и Матић затим фантастично проиграо Оскара пребацивши целу одбрану гостију, али је бразилски везиста шутирао поред гола.

Када се чинило да ће мреже мировати до одмора, Челси је право ниоткуда дошао до вођства. Вилијан је кратко извео корнер, а капитен Србије Бранислав Ивановић са десног крила на другој стативи пронашао Оскара који је погодио ближи угао иако су и Јанмат и Крул били "на лопти".

Пулени Жозеа Муриња су од почетка другог дела силовито нападали што су крунисали на истеку сат времена игре и магичном акцијом решили питање победника. Азар је додао до Оскара, стрелац првог гола је петом из прве проиграо Дијега Кошта, а шпански репрезентативац је побегао у десно и погодио доњи леви угао за 2:0 након чега је темпо меча био потпуно успорен.

Наши репрезентативци Ивановић и Немања Матић су на стандардном нивоу одиграли целу утакмицу.

Кошта је тим 15. поготком избио на чело листе стрелаца Премијер лиге испред Серхија Агуера, на кога Манчестер сити није могао да рачуна због повреде до гостовања Евертону и видело се колико опорављени Кун недостаје енглеском прваку, иако је заиграо у последњих 20-так минута уместо Стевана Јоветића.

Гудисон парк је често неосвојива тврђава за многе фаворите, што се још једном показало, а "грађани" су до бода дошли из јединог ударца у оквир гола и после мирног првог дела, све битно одиграло се у четири минута наставка.

Сити је повео у 74. када се лопта после шута Насрија срећно одбила до Фернандиња који је, иако је био леђима окренут голу, главом пронашао пут до мреже, да би се у 78. Нејсмит на центаршут Бејнса из прекида, уз лошу процену Џоа Харта, побринуо да "карамеле" дођу до бода.

Александар Коларов је тек у судијској надокнади крочио на терен уместо Насрија, а Сити сада заостаје два корака за водећим Челсијем, који је против Њукасла рутински славио и поред неубедљиве партије у Лондону.

Премијер лига, 21. коло:
Субота:
Сандерленд - Ливерпул 0:1 (0:1)
(Марковић 9)
Барнли - Квинс Парк Ренџерс 2:1 (2:1)
(Ерфилд 12, Ингс 37 - Остин 33пен)
Челси - Њукасл 2:0 (1:0)
(Оскар 43, Кошта 59)
Евертон - Манчестер сити 1:1 (0:0)
(Нејсмит 78 - Фернандињо 74)
Лестер сити - Астон Вила 1:0 (1:0)
(Кончески 45+1)
Свонси сити - Вест Хем 1:1 (0:1)
(Нобл 74 а.г. - Керол 43)
Вест Бромвич Албион - Хал сити 1:0 (0:0)
(Берахино 78)
18.30 Кристал Палас - Тотенхем Хотспур

Недеља:
14.30 Арсенал - Стоук сити
17.00 Манчестер јунајтед - Саутемптон

ТАБЕЛА: Челси 49, Манчестер сити 47, Манчестер јунајтед (-1) 37, Саутемптон (-1) 36, Тотенхем (-1) 34, Арсенал (-1) 33, Вест Хем 33, Ливерпул 32, Свонси 30, Њукасл 27, Стоук (-1) 26, Астон Вила 22, Евертон 22, ВБА 21, Сандерленд 20, Барнли 20, Хал 19, КПР 19, Кристал Палас (-1) 17, Лестер 17.

Коментари / 0

Оставите коментар