Због пушења шаље играче у резервни тим!

"Шченсни се извинио", истакао је Венгер.

Фудбал 09.01.2015 | 21:20
Због пушења шаље играче у резервни тим!

Добро је познато да је Арсен Венгер током својих млађих тренерских дана на клупи Монака био страствени пушач.

Таквим примером сигурно није показао Војћеху Шченсном да ће бити оштро кажњен због пушења цигарете у свлачионици Саутемптона после пораза. Пољак је био крив за други погодак на том мечу, а и код првог је могао боље да одреагује.

Млади голман је прво кажњен са 20.000 фунти, а онда се појавила прича да неће играти до краја сезоне.

Он није ни први играч Арсенала који је ухваћен са цигаретом. Џек Вилшер је два пута усликан са цигаром, додуше, једном на одмору, док је други пут то било изван једног лондонског клуба у октобру 2013.
"Људи су увек људи са све својим слабостима и манама, то се није променило, нити ће. Сви знамо да пушење није добро. Ја бих само волео да се играчи оцењују по наступима, а не по томе шта раде ван терена. У потпуности сам против цигара, а ја сам пропушио у војсци. Цигаретама су нас исплатили на крају служења војног рока, па нисам ни имао много избора. Тада сам одрастао", рекао је Венгер.

Он је разговарао са својим голманом о свему томе.
"Војћех се извинио. Свиђа ми се као особа, зна да поднесе кривицу. Много је допринео имиџу клуба и задовољан сам његовим напретком".

Лондонски Тајмс је објавио на задњој страници новина да је Венгер истакао да ће казна за наредног који буде ухваћен са цигаром бити огромна - целу сезону ће провести у резервном тиму са омладинцима.
"Сваки клуб има унутрашњу дисциплину, не мора све да излази у медије. Не желим да причам о томе више, јер, шта се деси у нашој свлачионици, остаје у њој. Код куће можете да радите шта год хоћете, али само код куће. Једини проблем је што из наше свлачионице све некако исплива у јавност", истакао је.

Не зна се да ли ће Војћех Шченсни добити прилику да брани на мечу са Стоуком, пошто тренер Арсенала није хтео да прича о томе. а не зна се ни да ли ће Давид Оспина опет стати између статива.

Месут Озил се вратио у тренажни процес, па ће се и он можда наћи у селекцији за ту утакмицу.

Коментари / 0

Оставите коментар