Празник у срцима свих Срба

Директор Канцеларије Србије за Косово и Метохију Марко Ђурић изјавио је да су Дан и крсна слава Републике Српске празник и у срцима Срба у Србији, али и у јужној српској покрајини.

Србија 09.01.2015 | 12:46
Празник у срцима свих Срба

Ђурић је, након полагања вијенаца на Споменик 12 беба у Бањалуци, рекао да се на овај празник треба присјетити дуге борбе за стварање Републике Српске, али и потребе за солидарношћу са Србима са Космета у тешким данима и годинама кроз које пролазе.

"У име грађана и Владе Србије, а посебно у име грађана Србије са Косова и Метохије, од срца честитам данашњи празник грађанима Републике Српске", рекао је Ђурић.

Он је указао и на потребу за заједничким радом, не само посредством помоћи институција, већ и, како је рекао, топлим људским додиром, што представља залог за веће народно јединство.

"Треба да до наредне Нове године, Божића и Дана Републике сви заједно покушамо да будемо бољи људи, да живимо српскије и сложније, не на уштрб било кога, али на корист свим нашим људима, прије свега са Косова и Метохије", истакао је Ђурић.

Замјеник премијера /самопроглашеног/ Косова Бранимир Стојановић нагласио је да се Срби са Космета радују сваком успјеху Републике Српске.

"Трагови нашег страдања су на свим просторима гдје Срби живе, и на овом мјесту смо положили вијена, сјећајући се једног великог страдања", рекао је Стојановић.

Он је додао да Срби и даље желе да граде мир са свима, али да не смију да забораве оне који су страдали, и да то треба да буду поуке за будућност.

Предсједник Одбора за помоћ Србима Космета Милорад Арлов рекао је да на Дан и крсну славу Републике Српске долазе само пријатељи, што показује посјета Срба са Космета.

"На највећи дан Републике Српске велика нам је част да су наша браћа са Косова са нама, захваљујем за посјету, као и кабинету предсједника Републике Српске што их је позвао да узму учешће у обиљежавању овог празника", рекао је Арлов.

Он је Србима на Косову и Метохији пожелио успјех у борби за опстанак, изразивши увјерење да се оваквим посјетама спајају Република Српска и јужна српска покрајина, које имају исте проблеме.

"Косово и Метохија је икона српског народа и сви Срби на свијету, а Република Српска и Србија нарочито имају право да помогну", поручио је Арлов.

Извор: Агенције

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

србенда

09.01.2015 13:44

Цеститам Српској.... живела РЕПУБЛИКА СРПСКА....!!!

ОДГОВОРИТЕ