Лампарде, ма чији си ти?!

У Манчестер Сити је Лампард званично стигао на позајмицу из Њујорка.. Али два клуба нису потписала никакав споразум?

Фудбал 09.01.2015 | 08:20
Лампарде, ма чији си ти?!

Прописи, званично је образложење Премијер лиге, нису прекршени, али вео мистерије и даље надвија статус Френка Лампарда, који је у Манчестер Сити испрва стигао на петомесечну позајмицу, али је потом одлучио - или је то неко учинио уместо њега - да остане у Енглеској до краја сезоне. Јавност је збуњена, посебно навијачи Њујорк Ситија, који су летос били у еуфорији због доласка Челсијеве иконе у МЛС лигу.

Амерички клуб тада је објавио: "Њујорк је потписао двогодишњи уговор са Френком Лампардом".

Испоставља се међутим да се Њујорчани баш и не питају много о Лампардовој судбини. Сами клубови истина нису желели да одговоре на конкретна питања угледног Гардијана о играчевом статусу, али је Премијер лига објавила да Грађани нису прекршили никакве прописе. Уосталом, између Ситија и Њујорка не постоји никакав уговор?!
"Френк Лампард је регистрован за Манчестер Сити до краја сезоне 2014/2015. Од Манчестер Ситија смо тражили и добили уверавања да између тог клуба или његових власника и Њујорк Ситија не постоји никакав споразум у вези са фудбалером", саопштило је руководство Премијер лиге.

Откуд онда Лампард на Етихаду? По свему судећи зато што 36-годишњи фудбалер уопште није потписао за Њујорк, већ за Сити Футбол Групу (ЦФГ), компанију која је власник Ситија, те клубова у Њујорку и Мелбурну.

У Премијер лиги забрањено је власништво "треће стране”, али у овом случају то и није случај, јер богати арапски власници Ситија и јесу власници Лампардовог уговора.

Само што је и даље нејасно где ће Лампард почети следећу сезону?

Коментари / 0

Оставите коментар