За Марковог убицу тужилац тражи 18 година!

Јавни тужилац у Истанбулу је затражио затворску казну у трајању од 18 година за Кадрија Акташа, осумњиченог за убиство навијача Црвене Звезде Марка Ивковића уочи утакмице Евролиге измеду кошаркаша Галатасараја и Црвене звезде 21. новембра у Истанбулу.

Фудбал 08.01.2015 | 13:40
За Марковог убицу тужилац тражи 18 година!

У оптужници се наводи да је реч о "убиству са предумишљајем", али се због "неоправдане провокације" тражи и да казна не буде максимална предвиђена за тај злочин, преноси турски лист "Хуријет". Ивковић (25) је избоден на смрт ножем у сукобу са навијачима Галатасараја, наводи исти лист.

Тужилац је у оптужници навео да су пре утакмице навијачи српског и турског тима почели да се окупљају на више локација у близини дворане "Абди Ипекчи", при чему су многи пили алкохол.

Убрзо је дошло до међусобног сукоба, у којем су навијачи Звезде користили бакље, пиротехничка средства и палице, док су навијачи Галатасараја користили боце и палице, тврди тужилац.

У оптужници стоји и да су полицајци који су обезбеђивали утакмицу, уз подршку интервентне полиције, испалили сузавац како би прекинули тучу, да би се затим мања група српских навијача издвојила и изгубила контакт са остатком групе.

Група турских навијача, међу којима су били Акташ и још шесторица оптужених, затим су напали српске навијаче, наводи се у оптужници.

"Марко Ивковић је ударио по носу и повредио Кадрија Акташа, док му се он приближавао са ножем, који након инцидента није пронађен. Акташ је убио жртву са предумишљајем, тако што га је избо ножем, реагујући на провокацију", стоји у оптужници, уз напомену да су на Акташевим панталонама пронађене мрље од крви која припада Ивковићу.

Суђење ће се одржати на вишем суду у Бакиркоју, делу Истанбула, а конзулат Србије у Истанбулу је један од подносилаца жалбе у случају против Акташа.

Коментари / 0

Оставите коментар