Меси: Или отказ Енрикеу или одох!

Шпански лист "АС" открио је у среду шта се догађа иза врата свлачионице на Ноу Кампу.

Фудбал 07.01.2015 | 18:20
Меси: Или отказ Енрикеу или одох!

Да у Барселони није добро - познато је данима. Ипак, утисак је да је пораз од Реал Сосиједада био само почетак сукоба без рукавица, па и чистке на неколико нивоа у клубу.

Први је брод напустио спортски директор Андони Зубизарета, са урученим отказом. Заједно са њим, са Ноу Кампа отишао је и Карлес Пујол, помоћник спортског директора и доскорашњи капитен. Док клуб званично тражи замену само Зубизарети, лист "АС" изнео је нове информације из клуба.

Наравно, највише је писао о сукобу на линији Лионел Меси - Луис Енрике.

Аргентински суперстар ушао је у недељу, на Аноети, у игру као резерва. Барселона је изгубила аутоголом Ђордија Албе већ у уводним минутима, док су крај терена седели и најбољи играч Каталонаца и Нејмар.

Сутрадан, Меси није дошао на тренинг. Званично образложење његове одлуке било је 'одсутан због болести', иако је свима било јасно да је био очекивано љут јер је био резерва. То није први пут да је окренуо леђа тренеру. Једном је то урадио и наочиглед камера и целог стадиона.

И пре утакмице на Аноети било је наговештаја да су Челси и Пари Сен Жермен и даље заинтересовани за довођење Аргентинца, иако су тадашње "инсајдерске" информације тврдиле да је веран Барселони.

Међутим, у уторак је званични Месијев налог на друштвеној мрежи Инстаграм "запратио" званични налог Челсија и тако распалио машту навијача "плаваца" и забринуо Каталонију. Оно што је шпански лист "АС" открио у среду такође се неће свидети навијачима Барсе.

"Или Луис Енрике или ја!", велики је наслов на првој страни, уз огроман лик Лионела Месија (27). Порука је јасна, а остаје да се види да ли Аргентинац има моћ довољно велику за смену тренера.

Истовремено, лист износи и да је председник клуба Ђозеп Марија Бартомеу јасно рекао тренеру да има две утакмице да сачува посао. То ће бити утакмице против Елчеа у четвртак и Атлетико Мадрида у недељу. Обе на Ноу Кампу.

Шпански медији откривају и да ће трио капитена Барсе - Ћави, Андрес Инијеста и Серхио Бускетс - разговарати са Месијем у среду, да би покушали да смире страсти пред утакмицу Купа краља, заказану за четвртак.

Сви у клубу забринути су због одсуства са тренинга најбољег играча света за 2009, 2010, 2011. и 2012. годину, што није промакло великом броју малишана, који су били присутни у понедељак на "Мини Естадију" (помоћни стадион Барселоне), на отвореном тренингу.

Трио Месијевих саиграча покушаће да га смири и да бар на дан врати мир у свлачионицу, иако је јасно да ће бити још потреса на Ноу Кампу. За то време, Барса ће водити битке на три фронта - на табели Примере је на деоби другог места са Реалом (бод мање, утакмица више), у Купу је чека двомеч са Елчеом, а у Лиги шампиона дуели са Манчестер ситијем.

Очекивано, ситуацију у Шпанији активно прати и богати шампион Француске, Пари Сен Жермен, спреман да реагује и плати колико год је потребно да доведе Аргентинца на "Парк принчева".

С тим у вези, занимљиву изјаву дао је креатор игре Парижана Хавијер Пасторе.

"Ако Меси реши да оде из Барселоне, газда Пари Сен Жермена биће спреман да га 'нападне' и доведе. Проблем неће бити проблем. Клуб има довољно средстава да купи неколико Месија", јавно је рекао оно што већина одавно зна.

Меси је до сада одбијао непристојне понуде. Да ли ће тако бити и после актуелних превирања на Ноу Кампу?

Коментари / 0

Оставите коментар