Бони је већ Ситијев?!

Према информацијама "Скај Спортса", ефикасни нападач у среду ће проћи лекарске прегледе и потписати уговор са шампионом Премијер лиге. Свонси је добио понуду која се не одбија.

Фудбал 08.01.2015 | 10:00
Бони је већ Ситијев?!

У 2014. години нико у Премијер лиги није постигао више голова од Вилфреда Бонија (26), стрелца 20 погодака. Најближи му је Серхио Агуеро, са 18. По свему судећи, њих двојица могли би већ ове зиме да заиграју у тандему.

Према информацијама Скај Спортса, Свонси је пристао да прода центарфора из Обале Слоноваче за позамашну своту - 38,2 милиона евра!

"Два клуба отворили су формалне разговоре у уторак, а Скај сазнаје да још нису званично постигли споразум, иако би нападач у среду ујутро требало да прође лекарске прегледе на Етихаду и да недуго потом потпише и уговор", јавља "Скај спортс".

Бони је договорио личне услове са "грађанима" пре него што је отишао на окупљање репрезентације пред Афрички куп нација, који почиње 17. јануара у Екваторијалној Гвинеји.

Пре Свонсија играо је за Витесе (2011-2013) и Спарту из Прага (2008-2011), у коју је дошао из домовине. За репрезентацију је одиграо 32 утакмице, постигао 11 голова, а европску афирмацију стекао је у дресу "лабудова".

Прошле сезоне је на 48 утакмица у дресу Свонсија у свим такмичењима постигао 25 голова. Минулог лета, Ливерпул је био одлучан да га купи, као и Тотенхем, кога је "кочила" излазна клаузула у нападачевом уговору од 24 милиона евра.

Та клаузула је нестала у новембру, када је Бони потписао нови уговор. Ове сезоне постигао је девет голова на 22 утакмице.

Коментари / 0

Оставите коментар