Србин опет продаје енглески клуб!

Милан Мандарић близу одлуке да уступи Шефилд Венздеј инвеститорима из Тајланда. Наравно, за велику своту новца.

Фудбал 08.01.2015 | 08:40
Србин опет продаје енглески клуб!

После Портмута и Лестера, Милан Мандарић (76) могао би да ове зиме напусти и свој трећи енглески клуб. Познато је да њему није проблем да нађе купце.

Српски бизнисмен са америчким пасошем у подмаклим је преговорима о продаји енглеског фудбалског клуба Шефилд венздеј инвеститорима из Тајланда, пренео је вечерас Скај спортс.

Према изворима Скај спортса, током ове седмице треба да буду настављени преговори о уговору о продаји, вредном око 30 милиона фунти.

Шефилд венздеј би, у случају да посао буде склопљен, постао други клуб у енглеској чемпионшип лиги, уз Рединг, чији би власници били улагачи из Тајланда.

Мандарић (76) је постао власник тима из Шефилда крајем 2010. године, купивши 99,7 одсто његових деоница за једну фунту уз обавезу да измири све дугове клуба. Он је тада морао да се одрекне функције председника чемпионлигаша Лестера, пошто правила енглеске фудбалске лиге забрањују такав сукоб интереса.

Прошлог лета Мандарић је о продаји Шефилда преговарао са азербејџанским бизнисменом Хафизом Мамадовим, али је тај посао пропао почетком септембра.

Мандарић је у новембру обелоданио да Шефилд венздеј бележи губитак од 6 милиона фунти годишње и да тражи купца који би клубу убризгао финансијску ињекцију.

Шефилд венздеј тренутно заузима 10. место на табели Чемпионшипа, што је други ранг енглеског фудбала. Пласман у бараж за пласман у Премијер лигу избориће екипе од треће до шесте позиције. Два првопласирана тима пласираће се директно.

Коментари / 0

Оставите коментар