Стоичков о стању у Барси

Бугарин за бурне дане у Барселони криви председника Ђосепа Марију Бартомеуа и оне који су га изабрали, јер "не зна фудбал".

Фудбал 06.01.2015 | 20:00
Стоичков о стању у Барси

Христо Стоичков током 90-их је са великим успехом носио дрес Барселоне, када је био и један од најбољих фудбалера света.

Касније се није прославио као тренер и селектор, али је као легенда клуба и човек без длаке на језику и даље релевантан за медије када треба прокоментарисати актуелне догађаје.

Као што је познато, на Ноу Кампу последњих дана "кључа" после непотврђених свађа Лионела Месија и тренера Луиса Енрикеа, на шта су се надовезали отказ спортском директору Андонију Зубизарети (бившем саиграчу Стоичкова) и оставка Карлеса Пујола.

"Бартомеу није председник. Он је обичан службеник, који је постављен на ту функцију зато што је кукавица отишла", алудирао је на Сандра Росела.

"Бартомеу се разуме у кошарку, о фудбалу зна мало тога. И није он крив, него они који су гласали за њега. Барселона је изгубила многе вредне људе, а сада их вуку за рукав да се врате, да би им решили проблем са ФИФА (која је клубу ставила вето на куповину играча до јануара 2016)".

Лионел Меси, који се наљутио када га је Енрике оставио на клупи за меч против Сосиједада, лако би могао да напусти Ноу Камп и настави каријеру у Енглеској.

Стоичков подсећа да се то догађало и раније, асовима који нису Каталонци, попут Етоа, Роналдиња, Фига, Марадоне...

"Барселона не зна да поступа са великим играчима, какав је Меси. Реците ми једног битног страног аса који није отишао из клуба на 'задња врата'".

Бугарин је додао да Меси и Нејмар нису смели да добију два дана дужи празнични одмор од осталих првотимаца, јер је онда било логично да недовољно спремни не буду у тиму од првог минута.

Сосиједад је добио ту утакмицу 1:0, чиме је Барса пропустила шансу да избије на прво место, испред Реала. "Краљевски клуб" има бод више и утакмицу мање, док се Атлетико Мадрид изједначио са Каталонцима на другој позицији.

Коментари / 0

Оставите коментар