Запаљене штале, штета 40.000 КМ

Полиција трага за непознатим лицем, које је протеклог викенда запалило двије штале власништво Винка и Љупка Будимира у Вучипољу код Бугојна, а штета би могла бити процијењена на више од 40.000 марака, потврђено је у полицији.

Република Српска 06.01.2015 | 13:40
Запаљене штале, штета 40.000 КМ

У овом пожару обје штале су у потпуности изгорјеле, као и алат, материјал за обнову куће и неколико десетина метара дрва који су били у њима.

Према незваничним информацијама, прво је пожар подметнут на Винковој штали у суботу око три часа послије поноћи, а потом је у суботу око 17 часова запаљена и Љупкова штала.

У оба случаја интервенисали су ватрогасци који су спријечили да се ватра прошири на куће које су биле у близини.

Према незваничним информацијама, током викенда и понедјељка више особа је приведено због сумње да су повезани са изазивањем пожара, међутим, нико није у својству осумњиченог.

Породица Винка Будимира испричала је да им је за неколико минута изгорјело све што се налазило у помоћном објекту, те да су успјели спасити само мјешалицу и косилицу.

„Брат је устао око три часа како би подгријао млијеко за дијете и у том тренутку је кроз прозор видио пламен. Пробудио нас је све, међутим, док смо изашли из куће ватра је прогутала шталу. Прво су дрва горјела, а касније се проширило на објекат“, испричали су у породици Будимир.

Како кажу, сви су заједно почели да гасе пожар, али већ је било касно, питајући се ко би могао то да им уради, с обзиром на то да се нису никоме никада замјерили.

„Ми смо старији људи. Са свима смо се у селу слагали, зато нам није јасно ко нам је начинио штету“, испричали су они.

Таман када су угасили ватру на Винковој штали и отишли да се одморе, запаљена је Љупкова штали која је удаљена свега 50 метара од Винкове.

„Видјели смо опет исту слику, сви смо ужурбано изашли да гасимо ватру. Љупко је видио бијели "голф", али није успио записати регистарске ознаке, јер је великом брзином побјегао“, рекли су Будимирови за Глас Српске.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

филм

06.01.2015 21:04

Лепе штале лепо горе

ОДГОВОРИТЕ