Луковић: Хоћу трофеје са Звездом!

„Из ове перспективе не могу да вратим време и чекајући још један инострани воз пропустио сам Звездину отворену понуду, али сам подвукао црту и схватио да је време да се на неки начин одужим мојој Звезди за све што ми је пружила“, рекао је повратник у црвено-бели дрес.

Фудбал 06.01.2015 | 19:20
Луковић: Хоћу трофеје са Звездом!

Црвена звезда је коначно дочекала повратак Александра Луковића, чијим је доласком одбрана црвено-белих драстично добила на искуству и квалитету пред пролећне борбе за одбрану шампионске титиуле.

Луковић је већ неколико година био близу Маракане, али све до истека уговора са Зенитом није било реално да потпише за црвено-беле. Ту прилику је пропустио и летос, јер је покушао да обезбеди још један инострани ангажман, али се сада и дефинитивно одлучио за повратак у матични клуб.
„У питању је по мени само сурова реалност. Висок уговор у Зениту пре годину дана био је непремостива препрека и тада сам се помирио са таквом чињеницом. Седео сам и чекао да време учини своје, а онда у августу је дошло до моје грешке. Из ове перспективе не могу да вратим време и чекајући још неки инострани ангажман пропустио сам отворену Звездину понуду, рекао је Луковић за Спорт.

Одлука је дефинитивно пала средином октобра прошле године.
„Ставио сам дефинитивно тачку и отишао на завршни разговор са људима из Звезде. Видео сам да ме желе свим срцем, а код мене је прорадио инат да у тешким тренуцима помогнем клубу у којем сам провео лепе године. Ја се овде осећам као у својој кући, прошао сам школу и борио се за статус после доласка из Слоге. Имамо обостран интерес, а то је да освајамо трофеје и ређамо победе.“

Повратак у српски фудбал многи сматрају сулудом идејом:
„У животу није увек све мед и млеко. Подвукао сам црту, схватио да је време да се на неки начин одужим својој Звезди за све што ми је пружила. И за мене је битно да сам прихваћен на прави начин и једва чекам да кренемо да се спремамо за пролећне изазове.“

Заостатак за Партизаном није занемарљив, али је шест бодова достижно из угла Александра Луковића.
„Велики ривал има добру залиху, али поред свега ми се нећемо одрећи трке. Треба веровати да можемо све да победимо, што из ове перспективе изгледа немогуће. Ипак, чуда се дешавају и на нама главним актерма је да покушамо и нећемо ништа изгубити, пошто су нас многи прерано отписали“, рекао је Луковић за Спорт.

Луковић је поникао у Звезди, а онда је између 1998. и 2002. године играо за Слогу из Краљева. Након повратка у црвено-бели дрес одиграо је четири сезоне на Маракани, потом 2007. године прешао у Удинезе, а онда и у Зенит, где је за четири године одиграо 40 утакмица.

Коментари / 0

Оставите коментар