Недодирљиви Реал и Барса?! Ахаа! Размислите опет!

Првих пет тимова на табели дели свега шест бодова. Тако узбудљиво у овом периоду није било више од десет година!

Фудбал 06.01.2015 | 14:00
Недодирљиви Реал и Барса?! Ахаа! Размислите опет!

Реторичко питање о томе која је "најбоља лиги на свету" када је реч о Примери готово увек за одговор добија тезу да су Реал Мадрид и Барселона фудбалски убили шпански шампионат. Ове сезоне међутим сасвим другачија прича, а прве утакмице у 2015. дале су нам савршен шлагворт да покушамо да оспоримо теорију да на Пиринејима постоје само два клуба.

Уосталом, титула првака ових 12 месеци краси трофејну витрину Атлетиковог Висенте Калдерона, а нови циклус такмичења само је пут до наслова за најбољег учинио додатно трновитим. Јер после шпанских гиганата и пркосног Атлетика у трку су се укључили и пробуђени Валенсија и Севиља.

С обзиром на то да на Сантјаго Бернабеу и Камп Ноу могу да рачунају на малтене неограничене буџете велико је наравно питање да ли ће условно речено "мали" успети да издрже маратон до маја, али за све оно учињено у првом делу сезоне заслужују све похвале.

Пет првих тимова на табели наиме дели свега шест бодова што се није десило пуну деценију!

Реал је први са 39, Барселона и Атлетико му дишу за врат са коте 38, Валенсија са 34 бода чека шансу из сенке, док Севиља вреба са степеника испод – 33 бода. Притом Андалужани имају и меч мање, који додуше треба да одиграју баш против мадридског Реала и то у Мадриду.

Последњи пут када је на Богојављење била овако мала разлика, израчунала је мадридска Марка, играла се сезона 2001/2002. Реал је тада био први, а иза – друга су времена била – Бетис, Алавес, Депортиво и Селта. Сви на одстојању од свега три бода.

Крај сезоне још је далеко – Реал и Барса и даље важе за апсолутне фаворите, али делује да ће и ове, као и прошле такмичарске године граница од 100 бодова остати ван домашаја шпанских клубова. Атлетико, Валенсија и Севиља се не шале, а ту су и Виљареал, увек незгодни домаћини из Баскије Атлетик Билбао и Реал Сосиједад...

Јаз између Реала и Барсе и "осталих" више није толико изражен. Уосталом свих пет првопласираних тимова на табели доживели су по три пораза.

Коментари / 0

Оставите коментар