Стадион Луж постаје - стадион Еузебио!

“Лисабон И даље слави Еузебија који нас је напустио пре годину дана. Желимо да максимално убрзамо административни процес како би Еузебио И званично постао део Лисабона”, рекао је градоначелник Лисабона Антонио Коста.

Фудбал 06.01.2015 | 18:00
Стадион Луж постаје - стадион Еузебио!

Бенфика указује велику част својој највећој легенди! Лисабонски Орлови добиће нови дом пошто ће Стадион Луж ускоро бити преименован у “Стадион Езебио да Силва Фереира”, потврдио је први човек португалске престонице Антонио Коста.

Најбољи португалски играч свих времена И човек који је Бенфику два пута попео на кров Европе преминуо је на данашњи дан 2014. године, а градске власти у Лисабону одлучиле су да Бенфикин Стадион светлости или популарни Луж добије ново име.

“Стадион Луж убудуће носиће назив Стадион Еузебио да Силва Фереира који ће надаље бити дом фудбалера Бенфике. Лисабон И даље слави Еузебија који нас је напустио пре годину дана. Желимо да максимално убрзамо административни процес како би Еузебио И званично постао део Лисабона. Он је био личност коју су сви волели И један од најважнијих људи двадесетог века у Португалу. Краљ је део наслеђа овог народа И свих оних који воле фудбал. Деценијама је на најбољи могући начин представљао своју земљу. Легенда о њему ће наставити да живи”, поручио је градоначелник Лисабона Антонио Коста.

Легендарни Еузебио носио је дрес Орлова чак 15 година, уписао је 301 меч за тај клуб И постигао 317 голова. За репрезентацију Португала наступио је 64 пута уз 41 погодак И остаће упамћен као један од највећих фудбалера у историји фудбала.

Коментари / 0

Оставите коментар