Звезда мора да нађе милион евра за мјесец дана, иначе...?!

Нова зима и нови проблеми на "Маракани". Звезда се опет суочава са значајним финасијским проблемима, а овогу пута клуб мора да пронађе милион евра до 14. фебруара или ће опет упасти у велике недаће које би могле да изазову нове казне УЕФА али и ФСС.

Фудбал 06.01.2015 | 00:00
Звезда мора да нађе милион евра за мјесец дана, иначе...?!

У суштини реч је о три велике ставке. Прва износи исплату друге рате дуга Гжегожу Броновицком 220.000 евра и то већ до 15. јануара. То ће бити можда и пресудно за све остале исплате. Други кључни датум је 14. фебруар до када клуб мора да обезбеди исплату 422.000 евра играчима који су поднели тужбе, а до истог датума мора да плати 360.000 евра Раду на име претходних дуговања, а првенствено у вези са трансфером Луке Миливојевића.

Звезда ове зиме мора да исплати бројне заостале принадлежности играчима. Са Вешовићем је постигнут договор да му се исплати 50.000 евра али то још није учињено, Милуновић би требало да добије 56.700, Никола Максимовић 70.000, Срђан Мијаиловић 52.000, Урош Ћосић 32.000, такође дугује се и Кадуу и још неколицини играча који су поднели захтеве за наплату и иако клуб не пронађе решење неће моћи да региструје појачања.

Ново руководство ће ургентно морати да реши првенствено проблем везан за Броновицког који је додатно отежан чињеницом да је рачун клуба у блокади и да је јако тешко наћи начин чак и ако се новац обезбеди да га не "поједе" блокада. У Звезди рачунају са могућом продајом Дарка Лазића (заинтересован Гент) или Александра Ковачевића (на мети Ајнтрахта из Франкфурта) како би се обезбедио новац. Ипак јасно је да новац не могу добити одмах па уколико постигну договор о трансферима могу да подигну краткорочни кредит чији би залог били уговори о продаји тих играча, а потом би се он враћао како рате буду стизале практично директно банкама.

То је Звезда већ чинила када је у лето 2013. обезбеђена лиценца продајом Уроша Спајића Тулузу. Подигнут је краткорочни кредит, обезбеђен новац а банка се намирила када су стизале уплате од Тулуза.

Међутим ако трансфери не буду реализовани није искључено да ће чланови УО морати из личних средстава да позајме новац клубу. То је такође већ урађено летос приликом исплате прве рате дуга Раду, када су Славиша Кокеза, Звездан Терзић и Ивица Тончев дали свој новац да би се добила лиценца за такмичење. Ни сада та опција није искључена али ће се ипак покушати са претходном варијантом како би клуб имао чему да се нада у пролећној борби за титулу и излазак у Европу.

Дугови тек пристижу за наплату
Ове зиме за наплату нису стигли бројни дугови који тек чекају да дођу на ред. Бивши тренер Славиша Стојановић је најавио да ће морати да тужи клуб за новац који му се дугује иако то још није учинио. А дуг је око 100.000 евра. Такође пред сличном одлуком су и Ненад Милијаш и Бобан Бајковић, а договор по одласку Нејца Печника је био да му клуб исплати 50.000 евра што још увек није успео да учини.

Павићевић продужава уговор

У мору сивих вести Звезда је успела да обезбеди и једну добру. Проверени дефанзивац Саво Павићевић ће продужити уговор са клубом и то у наредне две и по године. То практично значи да ће 34-годишњак завршити каријеру у Звезди. Уз њега и Луковића клуб би требало да промовише младе дефанзивце, али ће и на дуге стазе решити стабилност последње линије.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Реалност

06.01.2015 00:56

Нецете да приватизујете цак ни фудбалске клубове!И јос би да диктирате услове куповине!?Права сте комунистицка-олос балканска банда!ПРАВИ ПАЛЕСТИНЦИ АРАФАТОВИ!!!

ОДГОВОРИТЕ