АБА: Заоштрава се борба за плеј-оф!

Дан после пораза од Партизана, који је довео треће место под знак питања, Цедевита је ангажовала појачање на позицији центра.

Кошарка 05.01.2015 | 18:00
АБА: Заоштрава се борба за плеј-оф!

Док је све извесније да ће кошаркаши Партизана изборити плеј-оф и најмање четврто место на крају лигашког дела АБА лиге, што би значило борбу са Црвеном звездом за финале и Евролигу, поставља се питање - могу ли црно-бели до треће позиције?
Тога су свесни и у Загребу, нарочито после пораза од црно-белих у недељу увече, у "Пиониру".

Већ наредног јутра, када је Партизан пришао на две победе заостатка, у Цедевити су се озбиљно појачали - 217 центиметара високи Станко Бараћ потписао је за загребачки клуб до краја сезоне. Овај 28-годишњи центар из Широког Бријега, пишу "Вечерње новости", последњих годину дана углавном је "кубурио" с повредама, па се летос растао са Анадолу Ефесом.

У којој мери је спреман и колико ће помоћи Јасмину Репеши у трци за позицијом број 3, биће ускоро познато.

Црвена звезда има скор 16-0, Будућност 13-3, Цедевита 11-5, Партизан 9-7, Цибона 8-7 (има утакмицу с Мегом код куће), Олимпија је на 8-8.

Цедевита у наредном колу гостује Металцу, па Игокеи, после чега дочекује МЗТ и путује у Софију на меч са Левским. До краја лигашког дела, Цедевита дочекује Мегу, иде Задру, гости Будућност и путује Солноку на ноге. Партизан игра са Олимпијом код куће, Металцем у гостима, Игокеом код куће. Потом следи гостовање у Скопљу, меч с Левским у Београду, дерби с Цибоном у Загребу и Црвеном звездом у Београду (црно-бели су домаћини), а за крај ту су окршаји са Задром код куће и тимом Будућности у Подгорици.

Коментари / 0

Оставите коментар