ФА Куп: Бламажа QПР-а, фаворити углавном сигурни

Манчестер сити је у трећем колу ФА купа ишао против Шефилд Венздеја ка ремију и реванш мечу, али су "грађани" у надокнади извукли победу у 2:1, док спас није нашао Саутемптон који је одиграо 1:1 са Ипсивича. Астон Вила је са 1:0 против Блекпула отишла даље, као и Стоук против Рексама са 3:1. Фудбалери Квинс Парк Ренџерса обрукали су се пошто су на свом терену поражени од Шефилд јунајтеда са 3:0, док су премијерлигаши Сандерленд и Кристал Палас изборили пролаз даље победама над Лидсом 1:0 и Довером 4:0.

Фудбал 04.01.2015 | 18:20
ФА Куп: Бламажа QПР-а, фаворити углавном сигурни

Сити је био изненађен нападима Шефилда који се није уплашио енглеског гиганта, већ је у 14. минута преко Нухија дошао до вођства и утишао "Итихад". Мануел Пелегрини је после сат времена игре одучио да убрза напад, па је уместо Јоветића и Лампарда убацио Насрија и Силву, а само шест минута касније је дошло поравнање.

Стрелац изједначујућег гола био је Џејмс Милнер који је у првом минуту надокнаде донео и победу "грађанима". Српски репрезентативац Александар Коларов играо је до 75. минута када га је заменио Гаел Клиши.

Сигурно да Саутемптон није очекивао да ће морати да игра реванш меч ФА купа, али се то десило након што је Ипсвич показао сасвим солидну партију против премијерлигаша. Гости су у 19. минуту дошли до вођства преко искусног Дарена Емброуза, док је Снајдерлин у 33. минуту изједначио и вратио свој тим у игру.

Члан селекције Србије Душао Тадић играо је од првог до 64. минута када је замењен од стране Исгрува.

Кристијан Бентеке је два минута пре краја сусрета донео Астон Вили пролаз против Блекпула, а Стоук је морао да преокреће резултат против нижелигаша Рексама. Карингтон је у 73. минуту погодио за 0:1, док је Арнаутовић десет минута пре краја сусрета поставио 1:1.

Ајрланд је представио свој шоу од 88. до четвртог минута надокнаде када је са два гола гурнуо Стоку у наредну рунду такмичења.

КПР је изашао на терен са првим саставом са намером да избори пласман даље, али је већ након првог полувремена после гола Мекналтија од Шефилд јунајтеда. Кембел је у 49. минуту удвостручио предност, а онда у четвртом минуту надокнаде постигао други гол и закуцао противника.

Сандерленд је поготком Ван Анхолта у 33. минуту прошао поред чврстог Лидса који је дао добар отпор, док то од Довера није могло да се види, јер је Кристал Палас "покером" прошетао кроз луку.

Скот Дан је у 10. и 34. минуту погодио за 2:0, Гејл је наставио посао у 68. минуту, а закључни ударац нанео је Дојл три минута пре краја утакмице.


ФА куп, треће коло:
Довер - Кристал Палас 0:4 (0:2)
КПР - Шефилд јунајтед 0:3 (0:1)
Сандерленд - Лидс 1:0 (1:0)
Астон Вила - Блекпул 1:0 (0:0)
Манчестер сити - Шефилд В. 2:1 (0:1)
Саутемптон - Ипсвич 1:1 (1:1)
Стоук - Рексам 3:1 (0:0)
16.30 Јовил - Манчестер јунајтед
17.00 Челси - Вотфорд
18.30 Арсенал - Хал

Коментари / 0

Оставите коментар