Додикова идеја неозбиљна

Идеју предсједника Републике Српске Милорада Додика о увођењу предсједничког система у домаћим интелектуалним круговима не сматрају озбиљном, нити корисном.

Република Српска 03.01.2015 | 22:29
Додикова идеја неозбиљна

Професор бањалучког Филозофског факултета Миодраг Живановић истиче да се увођењем предсједничког система не би добило ништа, јер он сам по себи ништа и не значи осим за оног ко обавља функцију предсједника Српске.

Иако дио интелектуалне елите окупљен око Академије наука Републике Српске углавном подржава политику предсједника Милорада Додика, независни интелектуалци иницијативу о увођењу предсједничког система сврставају међу идеје које је немогуће реализовати.

Професор Живановић каже да је таква идеја Додику вјероватно синула у тренуцима досаде, и да то није први пут да забавља јавност нечим ирационалним.

За Републику Српску, сматра Живановић, није пресудан систем, већ институције које проводе, или не проводе устав и законе који одређују степен остваривања права и демократије.

Ово није прва, а вјероватно ни посљедња Додикова идеја коју је пласирао, а која неће бити реализована, закључио је Живановић.

(БН ТВ)

Коментари / 12

Оставите коментар
Name

Мики

03.01.2015 21:49

Бајина борба за опстанак

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЂУРЂА И М

03.01.2015 21:51

НИЈЕ ДУДУК УЗЕО ТЕРАПИЈУ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Маx

03.01.2015 22:15

нека се овај Зивановиц отријезни прво па онда да несто прица.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зивановицу врати се факултету

04.01.2015 05:32

Зивановицу врати се факултету и мање вина,мање вина!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ПАПАГАЈ

04.01.2015 05:39

У РС пуно је тога речено, али није учињено.

ОДГОВОРИТЕ
Name

дадо

04.01.2015 07:01

Какве везе има филозофија са правом?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зар и ти

04.01.2015 08:34

БРАТЕ БРУТЕ. МАЛО НАКНАДНЕ (мамурне) ПАМЕТИ НИЈЕ НА ОДМЕТ. Некад си и ти знао подилазити великом сефу, ако се не варам.

ОДГОВОРИТЕ
Name

истина

04.01.2015 09:13

Паметније би било да се отријезне они који подржавају оне који не мисле умријети. Ти исти људи имају све празне титуле и звања. Тим подрепашима те титуле ни зашто друго не служе него алиби свкој неуспјешној власти односно као неко покриће да има подршку интелектуалаца. Никад нико од таквих људи није имао користи а не улаже се мало у њих. Јадни су интелектуалци који су подржавали и још подржавају оне који су младе генерације довели до овог стња. Ко ће њима зарадити пензије ако млади сви листом који желе побјећи од поилитике дезертера и подрепаша. Није професор Живановић крив што су људи из Тузле препјешачили онолику километражу да напусте ову земљу нити то људи раде без невоље. Може се некако разумјети да се тако селило у вријеме Чарнијевића. Људи су се бојали одмазде непосредно послије изгубљеног рата. Последњи рат ниједна етничка заједница није добила све су изгубиле. Мећу губитницима је и професор Живановић. Тај рат су добили дезертери и подрепаши. Њихове одмазеде трају 20 година послије рата. Многе фирме које су у рату радиле сада су позатворане под диригентско палицом дезертера и подрепаша.

ОДГОВОРИТЕ
Name

паметном доста

04.01.2015 09:15

Кад је био премијер Републике Српске Додик је сву власт приграбио себи, а предсједник Републике Српске је био обични фикус, нико и ништа! Кад је он постао предсједник, онда је премијер постао нико и ништа, обични потрчко предсједника Републике Српске. Ако некад Милокрад не буде ни једно ни друго, већ нешто треће... онда ће то нешто треће бит најважнији орган Републике Српске. Е Срби, до када ће вас један обични шверцер цигаретама водати жедне преко воде... можда док не поцркате од жеђи.

ОДГОВОРИТЕ
Name

родјо

04.01.2015 09:34

Баја трази одговор од МИЛЕ он је компетентан за такве ствари.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Забринути

04.01.2015 09:35

Има ли ико да заштити професора Кузмановића, у озбиљним је годинама. Заштита му је стварно потребна.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Демократија

04.01.2015 12:47

У РС-у је и превисе демократије.Ја да сам на Милетовом мјесту не би ми овакви алкохолицари уцили дјецу било цемо.Зивановиц у тренуцима дилиријума има трип да је то сто он прица озбиљно и корисно

ОДГОВОРИТЕ