Потребна сагласност са Вучићем

Предсједник Србије Томислав Николић изјавио је да је о приједлогу коначног рјешења за Косово и Метохију разговарао са премијером Александром Вучићем и да ће тај документ, прије него што оде у Владу, имати обострану сагласност - и премијера и предсједника.

Србија 03.01.2015 | 17:29
Потребна сагласност са Вучићем

"Обојица ћемо бити сагласни са оним што шаљемо у Владу, иначе нема смисла да се у Влади појави било који материјал из Предсједништва са којим Александар Вучић не би био потпуно сагласан", рекао је Николић за Телевизију Прва.

Николић је казао да је, "ако је до тога да предсједник Србије изађе пред грађане Србије и каже им колико је тешко рјешење за Косово и Метохију, као што је предсједник Владе имао храбрости да изађе и каже колико је тешко рјешење за економску ситуацију у земљи, потпуно спреман да такав ризик преузме".

Он је истакао да је сигуран да би, ако би тај документ прихватили и Албанци, Србија постала члан ЕУ за његовог мандата.

Николић сматра да "то питање треба отворити одмах, па шта буде".

"Ако нас неће зато што нисмо признали независност Косова и Метохије, нека нам кажу", нагласио је српски предсједник.

Николић је рекао да не подржава сваки потез Владе, али да жели да помогне премијеру да се не осјете сва искушења кроз која пролази његов кабинет.

"У начелу желим да помогнем Вучићу да ту владу проведе кроз сва искушења и да се у тој влади не осјети да има министара који чине много тога на личној промоцији, чине грешке", казао је Николић и оцијенио да предсједник Владе добро ради свој посао.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

ЕХ

03.01.2015 17:43

У ТОМ ГРМУ ЛЕЗИ ЗЕЦ БРАЈКО.ДОСЛО ВРЕМЕ ДА СЕ ПРЕЛОМИ И КАЗЕ ИСТИНА.

ОДГОВОРИТЕ