Шуми плаче на гласове дјеце! Легендо, срећан ти рођендан!

Годину дана је прошло откако је славни возач Формуле 1 Михаел Шумахер доживео трагедију током скијања у француским Алпима, а стање великог шампиона, који је том приликом озбиљно повредио главу и потом био у вишемесечној коми, и даље је врло озбиљно.

Остали спортови 03.01.2015 | 20:40
Шуми плаче на гласове дјеце! Легендо, срећан ти рођендан!

Дани полако пролазе за породицу Шумахер од тог 29. децембра 2013, када је седмоструки првак света у "најбржем циркусу на свету" главом ударио о једну стену и умало остао мртав на месту.

У јуну је тада 45-годишњи ас напустио болницу, пребачен је породичну кућу у швајцарском Гланду, где је италијански новинар Ђорђо Теруци из "Коријере дела сера" забележио дирљиве моменте.

"Шуми - плаче. Некада чак и мистериозно. Плаче када чује гласове своје деце, када чује глас своје жене, или када чује своје псе. У тишини собе у којој је смештен - суза се слива низ његово упијено лице на сваки звук који му је познат. У свему овоме можемо... можемо да видимо живот, смештен у тој капи; Баш ту је снага човека који је дирнут, и који нас све дотакне", пише Теруци.

Он додаје да Шумахер препознаје гласове супруге Корине, ћерке Ђине Марије и сина Мика, те да је "жив и да разуме" (шта се око њега дешава), што сведочи о томе да је у току "дуг, спор напредак" после несреће на скијању и "читаве године у којој је деловао - баш далеко".

Михаел Шумахер је титулу у Формули 1 освајао у седам наврата (1994, 1995, 2000, 2001, 2002, 2003. и 2004. године), а каријеру је привремено завршио 2007, поле вожњи за Џордан, Бенетон и Ферари, а потом је од 2010. до 2012. обновио као пилот Мерцедеса. Возио је 308 трка, тријумфовао је 91 пут, а чак 155 пута је био на победничком подијуму.

Баш овог дана - пуни 46 година.

Коментари / 0

Оставите коментар