Мачван: Не одустајемо од трофеја!

„Чекају нас веома важне утакмице у Јадранској лиги, али не бих волео да се ствара неки велики притисак око тога. Ми, играчи, најбоље знамо шта нам значе ови мечеви. Убеђен сам да ће екипа бити максимално спремна за оно што нас сада чека“.

Кошарка 03.01.2015 | 20:00
Мачван: Не одустајемо од трофеја!

Када се летос први пут у српској кошаркашкој јавности стидљиво појавила могућност да се Милан Мачван врати у Партизан, многима је то деловало као немогућа мисија или нечија новогодишња жеља. Ипак, како је време одмицало, о томе се причало све гласније, па је на крају средином октобра повремени репрезентативац Србије заиста опет обукао дрес црно-белих са јасном жељом да помогне клубу који се налази у тешкој ситуацији.

Финансијски проблеми одразили су се и на ростер и резултате Партизана, па су тако шампиони Србије годину завршили на деоби четвртог места Јадранске лиге са учинком од осам победа и седам пораза.
„Свашта може да се деси у Јадранској лиги, па чак и да се пласирамо више од четвртог места. Све наравно зависи од тога како ћемо да отворимо овај други део сезоне. Сећате се да је једне сезоне, када су у тиму били Џаваи и Гист, Партизан имао лош учинак после првог дела, па је завршио као лидер у регуларном делу и на крају освојио Јадран. Наравно, питање је да ли садашња екипа има квалитет као та, али ако вежемо пар победа, сигурно ћемо добити на самопоуздању. Свашта може да се деси, верујем да ћемо бити кандидати за освајање свих трофеја“, рекао је Мачван на почетку.

Црно-беле у претходној години нису мимоишли ни бројни проблеми са повредама, које су константно задавале главобољу и стручном штабу и навијачима.

Као једна од последица тога, дошла је и рана елиминација, већ у првој фази такмичења у Еврокупу, где је Партизан играо први пут после 14 година. Упркос свему, Мачвана не напушта оптимизам.
“Све је било доста доста променљиво у првом делу сезоне, и што се тиче ростера и игара, али искрено верујем да ће сада у новој години то све деловати много, много боље него у претходном периоду“, поручио је Мачван који је изабран за најкориснијег играча прве фазе Еврокупа, а одиграо је шест од 10 мечева у том такмичењу.

Екипа Душка Вујошевића је у последња два меча прошле године везала победе над Солноком и Крком. Ти тријумфи су вратили самопоуздање тиму, али и оживели наду у борби за пласман у плеј-оф регионалног такмичења.

Партизанове кошаркаше у прва два меча ове године очекују дуели са Цедевитом и Олимпијом у београдском Пиониру. Пошто се ради о директним конкурентима, тријумфи против ових екипа дефинитивно би вратили црно-беле на зацртани пут.
„Чекају нас веома важне утакмице у Јадранској лиги, али не бих волео да се ствара неки велики притисак око тога. Ми, играчи, најбоље знамо шта нам значе ови мечеви. Убеђен сам да ће екипа бити максимално спремна за оно што нас сада чека“, објаснио је кошаркаш који је претходне две сезоне био члан турског Галатасараја.

Мачван би заједно са опорављеним капитеном Драганом Милосављевићем, бившим НБА асом Сашом Павловићем, Едом Мурићем и Миленком Тепићем требало да чини осовину тима који је значајно промењен у односу на прошлу сезону.

У врху регионалног такмичења засад се издвојила Црвена звезда, а ту је према Мачваном мишљењу још неколико тимова који су у конкуренцији за највиши пласман на Јадрану који гарантује и излазак, односно у случају црно-белих, повратак у Евролигу следеће сезоне.
„Поред Звезде која је изузетно квалитетна, види се да су Цедевита и Будућност много уложиле у екипе. Не бих волео да сада људи помисле да мање ценим Звезду од њих, али мислим да су све те три екипе фаворити за највиши пласман“, јасан је Мачван.

Он је претходни пут за Партизан играо у сезони 2011/12, тада на позајмици из Макабија. Са црно-белима је освојио домаће првенство и Куп, али је београдски тим тада у Јадранској лиги заустављен у полулуфиналу завршног турнира регионалног такмичења.

Мачван је истакао и да, упркос свим проблемима које Партизан има, у сваком тренутку осећа подршку навијача. Они су, према његовим речима, остали уз екипу у најтежим моментима.
„Много нам значи подршка навијача, поготово млађим играчима које имамо у екипи. Надам се да ће од нове године наставити у истом ритму. Све ово, и играње и тренирање без навијача нема много смисла. Хвала им што су стално ту уз нас, без обзира на резултате“, казао је он.

Трофеји у домаћим такмичењима, првенству и екипу, не значе превише у резултатском смислу, али Мачван на крају истиче да зна колику тежину има ниску који је Партизан започео 2002. године у Југославији, а наставио у Србији и Црној, а после и у Србији.
„Сви би волели да наставимо тај низ титула у домаћој лиги, али идемо полако, корак по корак. У суштини, резултатски гледано, наша лига и куп немају неки превелики значај, али има за нас и навијаче, хоћемо да наставимо ту традицију“, закључио је Мачван, који је у каријери још играо и за ФМП Железник и вршачки Хемофарм.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

увјек борац никад игокеја

03.01.2015 20:21

Ако вам судије буду судиле као против солнокати крке можете бити и прваци.Јели те бар мало срамота,или сте сви оболили од Дулизма.

ОДГОВОРИТЕ