Торес креће у Купу против Реала!

Тренер Атлетика Дијего Симеоне покушава да смањи очекивања јавности од нападача, који се вратио у клуб после седам и по година.

Фудбал 02.01.2015 | 19:40
Торес креће у Купу против Реала!

Фернандо Торес биће појачање за екипу Атлетико Мадрида, али не треба га гледати као спаситеља, оценио је Дијего Симеоне.

"Срећан сам због његовог повратка. Настављамо да напредујемо као тим, а Фернандове карактеристике ће нам додатно помоћи", изјавио је аргентински тренер, од 2003. до 2005. Торесов саиграч у црвено-белом дресу.

Популарни "Ел Нињо" летос је из Челсија отишао на позајмицу у Милан, а "росонери" су сада откупили његов уговор и позајмили га Атлетику, заузврат добивши Алесија Ћерћија.

Торес (30) неће имати право наступа у суботу против Левантеа, али би могао да буде у тиму већ наредне среде, када Атлетико дочекује Реал Мадрид у првој утакмици осмине финала Купа краља.

Мишљења око овог трансфера су подељена, пошто је Торес последњих година изгубио самопоуздање и није ни сенка голгетера какав је био у Атлетику до лета 2007, а после тога и у Ливерпулу.

Симеоне је обећао да ће му дати времена да придобије критичаре.
"У фудбалу, као у политици, људи имају право на различита мишљења. Фернандо није дошао у Атлетико као спаситељ и не треба га притискати да од првог дана почне да пружа оно што се од њега очекује. Биће му потребно време да се прилагоди, а онда ћемо сви имати користи од његовог доласка".

Симеоне је открио да су на Висенте Калдерону желели Тореса још прошле сезоне и да ће сада Марио Манџукић, као први центарфор, имати потребну подршку и конкуренцију.

Трећепласирани Атлетико има четири бода мање и утакмицу више од лидера Примере, Реала, док се у осмини финала Лиге шампиона, у фебруару и марту, састаје са Бајером из Леверкузена.

Коментари / 0

Оставите коментар