Руска радио-станица највећа мистерија

Порука УВБ 76 изговорена је на карактеристичном руском акценту, а после ње следи серија кодова састављена од речи и бројева.

Свијет 02.01.2015 | 11:00
Руска радио-станица највећа мистерија

Радио-станица Буззер емитује један исти сигнал и поруку више од 45 година, тачније од 1970. године. Порука УВБ 76 изговорена је на карактеристичном руском акценту, а после ње следи серија кодова састављена од речи и бројева. Шта они значе - нико не зна.

Након што порука буде изговорена, карактеристично зујање радио-фреквенције враћа се и траје неколико месеци, пишу британски медији.

Многи претпостављају да је реч о тајној поруци руске војске, али без обзира на то, Буззер је подстакао настанак бројних теорија завере.

Звук се емитира на фреквенцији од 4625 кХз.

Сајт "Нумберс статион" тврди да овај радио сигнал представља пројекат руске војске, заправо шифровани вид комуникације.

Рајан Шаум, човек који води поменути сајт, постао је фасциниран мистериозном радио-станицом. Ипак, каже да није покушао да разбије шифру. "Овај тајни код не може да разбије нико сем особа коме је намењен", рекао јемлади студент информатике. Једино што је познато је да све поруке долазе у истом формату, али њихово дешифровање представља немогућу мисију.

Руски студент Егор Есвејев (20), истраживао је претходну локацију са које је наводно долазио сигнал "Зујалице".

"Као и сва напуштена места, поприлично је језиво. Људи су врло чудни. Сећам се човека на бициклу, који је долазио из правца шуме. Са собом није носио ништа, а ишао је у правцу поља која су се простирала до бесконачности. Ништа ми није било јасно, одакле долази, куда иде", изјавио је Есвејев.

Он наводи да су у Поварову пронашли гомилу војне документације, те да сматра да је мистериозна станица коришћена за неку врсту интерне комуникације руских шпијуна и војске. Ипак, и ова, као и све друге теорије, базирају се на пуком нагађању. Он наводи да су у Поварову пронашли гомилу војне документације, те да сматра да је мистериозна станица коришћена за неку врсту интерне комуникације руских шпијуна и војске.

Ипак, и ова, као и све друге теорије, базирају се на пуком нагађању.

 

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Бојан Нишевић

02.01.2015 11:31

Он наводи да су у Поварову пронашли гомилу војне документације, те да сматра да је мистериозна станица коришћена за неку врсту интерне комуникације руских шпијуна и војске. Ипак, и ова, као и све друге теорије, базирају се на пуком нагађању.

ОДГОВОРИТЕ