Даниловић: Док су ''неки'' у клубу, немамо спонзора!

"Не знам да ли сам у пакету са Вујошевићем". "Има људи који му (Дулету) дају погрешне информације". "Звезди се много тога омогућава".

Кошарка 31.12.2014 | 23:59
Даниловић: Док су ''неки'' у клубу, немамо спонзора!

Председник Партизана Предраг Даниловић после дужег времена је дао опширан интервју српским медијима, конкретно листу "Курир", а комплетан текст пренет је на званичном клупском сајту.

Он је изјавио да је ситуација по питању Партизана у последњих годину и по "јако чудна".

"Није неко тако неинтелигентан, да не кажем глуп, да угаси кошаркашки клуб који је један од главних брендова града и Србије. Али, имам информацију, а надам се да није тачна, да док су неки људи у клубу, Партизан неће добити новац од спонзора".

Упитан да ли се тај ултиматум односи на тренера Душка Вујошевића, одговорио је да "није директно тако речено, али све ми се чини да је тако".

"Не знам да ли сам и ја са њим у пакету, вероватно јесам... али нису битни Вујошевић и Даниловић, нити они чине Партизан. Клуб је постојао пре нас и постојаће, надам се, и после нас. Држава мора да помаже Звезду и Партизан, као и мање клубове који су негде и база за нас... Звезда је постала шампион Европе у фудбалу, а Партизан у кошарци и то је записано за вјеке вјекова. Нас су прогласили најуспешнијим брендом Србије, а овде наши паметњаковићи причају да нам маркетинг не ради добро".

Даниловић генерално даје за право Вујошевићу, али се не слаже са његовим методама борбе.

"Он понекад прича о стварима о којима не зна све, а има људи који му дају погрешне информације. Тако он изнесе неке ствари са којима се не слажем. Али, ако вас прогласе највећим брендом, а овде вам не дају новац, онда је то врло чудно".

Председнику црно-белих поготово не прија "петљање" у политику.

"Не слажем се са њим (Вујошевићем) око много тема, поготово када помиње политику, Вучића. Не треба да помиње ни њега ни његовог брата. Јер, за решавање проблема постоје други начини. Нажалост, Дуле је у већини ствари у праву. Само што не треба да се износе на такав начин".

О својим контактима са људима из власти...

"Разговарао сам са Вањом Удовичићем о хали и о приватизацији. Био сам и са Вучићем, али ми је мало тешко да причам са њим око помоћи, када га два дана пре тога неко испрозива".

Даниловић је истакао да Партизан има само један, клупски рачун, да то може "лако да се провери" и да нема "уграђивања" у уговоре играча од стране њега и Душка Вујошевића.

Тренер црно-белих летос је бурно реаговао када је сазнао како треба да се расподели обештећење за трансфер Богдана Богдановића у Фенербахче.

"Сматрам да Вујошевић ту није добро одреговао. Он је интелигентан човек, али неке ствари треба да се реше у клубу. Постоји нетрпељивост између њега и менаџера Александра Рашковића, из њему знаних разлога".

"Ситуација око Богдана је јасна. Један део новца је отишао као провизија менаџерској агенцији, која годинама није узимала ништа. То је била прилика да се та агенција наплати, као и свака друга. Па је на крају испало да сам се 'талио' са тим менаџером".

Коментар на успехе ривалског клуба у Евролиги и АБА лиги...

"Звезда има одговарајући буџет и игра одлично, ради добру ствар за овај град и државу. Али ми то радимо 14 година и упорно се тај наш успех поништава и вуче нас се на доле. Ако смо Дуле и ја проблем, ако ће нашим одласком стићи значајна средства у клуб, одлазим овог тренутка!"

Даниловић је изјавио да се Звезди "много тога омогућава" и да је "одувек било тако".

Открио је и да је било предлога власти да Партизан, попут црвено-белих, уђе у Унапред припремљени план реорганизације.

"Тај закон вероватно постоји само у овој земљи. 'Замрзнете' клуб који има 15 милиона евра дуга, позајмите обележја и наставите даље. Није то илегално, али ја нећу да будем тај који ће 'замрзнути' прави Партизан. Звезда је то урадила и то је њихова ствар".

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

уложите

31.12.2014 23:38

партизановци своје паре , шта хоћете да узимате милионе , а народ да плаћа . све је тржиште , ни мене нико не спонзорише , већ све отеше .

ОДГОВОРИТЕ
Name

дуле

01.01.2015 00:42

Ни ја се не слазем с тобом.

ОДГОВОРИТЕ
Name

БИХ-РС

01.01.2015 01:02

Мозе ли мало о спорту у БИХ.Мене лицно не интересира спорт друге дрзаве, имамо ми спорта и у РС.ХВАЛА

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мали Ђокица

02.01.2015 08:36

Једино рјешење је приватизација, а да се и ви (Партизан) и Црвена Звезда скинете са државних јасли. Држава треба да има и мора да има друге приоритете а не да финансира тамо кене спортске клубове (капу доле за историју и резултате) у којима се не зна ни ко пије ни ко плаћа. Пардон, зна се да "пију" приватници а "плаћа" држава - НАРОД. Ако није тако, тражите хитно доношење закона о приватизацији клубова. Ви то наравно нећете, јер вам одговара да држава - НАРДО плаћа рачуне. Направите дугове (највише држави) а онда к'о фол угасите један а оставите други клуб са истим именом. Да није жалосно било би смијешно. Иначе, ја сам Партизановац, али хоћу да будем реалан.

ОДГОВОРИТЕ
Name

волим партизан

02.01.2015 09:14

са свим ексцесима и некултуром, дуле и треба да оде. стварно претјерује..

ОДГОВОРИТЕ