Поповић: Очекивања велика, проблеми још већи!

Председник Партизана Зоран Поповић изјавио је у новогодишњем интервјуу за званични сајт црно-белих да су проблеми видљиви, да управа нема магични таб, али да ће се интезивним радом ситуација побољшати. Он је такође открио планове за будући рад.

Фудбал 31.12.2014 | 19:20
Поповић: Очекивања велика, проблеми још већи!

Постали сте нови председник Партизана на Скупштини и добили мандат на 5 година. Са каквим очекивањима сте стигли на чело јесењег шампиона?

– Очекивања везана за Партизан су увек велика. Навијачи и јавност желе резултате без обзира на то ко води Клуб. Ко није тога свестан, није му место у Клубу. Наши планови за наредни период везани су за консолидацију Клуба на свим нивоима, а Партизан заслужује да буде водећи клуб не само у нашој земљи него и шире. Сматрам да је тим људи око мене спреман и способан да се ухвати у коштац са свим искушењима која су пред нама, као и да ћемо из тих искушења излазити као победници. Наравно да ми немамо чаробни штапић и просто је немогуће да сви проблеми нестану преко ноћи, само марљивим, стрпљивим и крајње посвећеним радом ће доћи и резултати.

Јавности је релативно непознат састав људи из УО. Колико су они спремни да допринесу ономе што сте обећали у свом инаугурационом говору на Скупштини, износећи планиране активности за период у мандату који је пред вама? Тај ваш план обухвата 3 целине – (1. Финансијски опоравак фудбалског клуба; 2. Унапређење инфраструктуре клуба; 3. Структурна и темељна реорганизација у циљу модернизације фудбалског клуба)

– Не бих се сложио да су људи у Управном одбору непознати јавности. Они су годинама уназад присутни како у спортском тако и у друштвеном животу Србије. Управни одбор је пажљиво биран и састављен од људи из различитих сфера живота, од фудбала до уметности. Управо та различитост је гарант да ће све будуће одлуке бити сагледане из свих углова, а тиме ће могућност за погрешне одлуке бити сведена на минимум.

Спремност чланова Управног одбора да допринесу развоју клуба не долази у питање, на крају крајева зато смо ту, да свако од нас допринесе Клубу максимално из домена свог посла.

Задужења смо већ поделили, а као што је речено на седници Скупштине, Тумбаковић ће бити задужен за струку, Вучелић за односе с јавношћу, а Недић за правне послове. Поред њих у УО су и господа Цекић, директор Поштанске штедионице, Вељић директор правне службе ЕПС-а, Обућина дугогодишњи спортски радник и генерални секретар ЈСД Партизан, Глигоријевић успешни привредник и такође дугогодишњи спортски радник, Маричић и Врбашки успешни привредници, Бјелогрлић и Јанковић признати уметници и то не само у нашој земљи. Као што видите сви чланови УО су људи који су афирмисани и доказани у својим областима деловања.

Наш циљ је да сви радимо као један, што не значи да различитих мишљења око неких ствари неће бити, баш напротив, та различитост ће довести до тога да коначна одлука по неком питању, у процесу свога настајања буде квалитетно обрађена и уобличена.

Партизан је као и многи клубови у незавидној финансијској ситуацији, како из ње изаћи? Имате ли неки план за брзо решавање, макар акутних ствари? Касније ћете вероватно донети дугорочнији план финансирања клуба и маркетиншких активности?

– Финансијска ситуација у којој се Клуб тренутно налази није безнадежна али је алармантна. Још у свом излагању на изборној Скупштини истакао сам да је исплата закаснелих примања запослених апсолутни приоритет за мене и нови Управни одбор, тако је и остало. Запослени су закључно са јучерашњим даном примили једну заосталу плату, а до Божића ће примити још једну. Нама су људи који су запослени у Партизану најважнији. Такође, поред исплате заосталих примања до средине јануара 2015. године имаћемо готов буџет за текућу годину, као и пресек финансијског стања Клуба.

План маркетиншких активности јесте важан сегмент будућег пословања Фудбалског клуба. У овом тренутку наша пажња усмерена је решавање горућих ствари везаних за финансијску консолидацију Клуба и његово постављање на здраве ноге. Чим пре то урадимо бићемо у прилици да размишљамо о активностима на плану маркетинга, а решавањем затечене ситуације ћемо сигурно бити интересантнији будућим спонзорима.

Колико у целој структури нове организације рада у Партизану може да допринесе нови генерални директор и шта ће бити конкретно његова задужења, а шта досадашњег генералног секретара Грубора?

– Радно место генералног директора клуба је установљено шемом реорганизације од пре две године и верификовано је од стране Скупштине клуба, тако да нема говора о томе да је то нешто ново.

Можемо рећи да је та позиција чекала правог човека, ми сматрамо да је тај човек Милош Вазура, а функција коју он има од изузетног је значаја за будуће функционисање Клуба. Он је заправо први оперативац Клуба, спона између Управног одбора и запослених. Милошево образовање и претходно радно искуство чине га компетентним за ову важну функцију у Клубу.

Дарко Грубор, са друге стране, човек је који је већ дуго у Клубу и пре него што је обављао функцију генералног секретара. Његово искуство и познавање Клуба уопште више су него драгоцени. Очекујемо да њих двојица чине тандем који ће решавати све задатке који се пред њима поставе на најбољи могући начин. Наравно, не очекујемо од њих немогуће и не заносимо се да ће им бити лако, али сматрамо да су више него способни за задатке који их очекују.

Један од задатака нове управе биће и регулисање статуса власништва над стадионом ? Да ли сте упућени у ту проблематику и ако јесте, какве су ваше процене о исходу тог спора?

– Наравно да сам упућен и решавање овог питања за мене лично као и за остатак Управног одбора једно је од приоритетних и ми смо већ преузели прве кораке у циљу његовог решавања.

Од тренутка преузимања функције до сада обавио сам разговор на ову тему са представницима републичких органа, надлежних за ово питање, а резултат разговора јесте решеност да се ово питање коначно разреши. Одмах после празника биће оформљена радна група коју ће чинити представници републичких органа и Партизана. О резултатима рада радне групе јавност ће бити у потпуности обавештена, а ми се надамо најбољем исходу за Партизан.

Партизан је јесењи шампион, има одличне резултате у јесењем делу, навијаче највише занима хоће ли се црно-бели појачати, макар на местима која су дефицитарна?

– Ово питање није толико за мене колико је за Ћирића и Тумбаковића. План који они имају сви ми у УО подржавамо и ту смо да пружимо неопходну помоћ при реализацији истог.

Знам да су људи навикли да се председник пита за све, али са том праксом треба прекинути једом за свагда. Ми смо тим у којем свако има своје место и задужења. На крају, свако од нас одговара пред осталим члановима Скупштине, УО, навијачима, за потезе и одлуке које доноси.

Спортски сектор је у ингеренцији спортског директора Ћирића, а испред УО за ова питања је задужен потпредседник Тумбаковић. Њих двојица имају наше пуно поверење и подршку.

Један од проблема је и слаба посета на утакмицама Партизана. Како решити тај проблем?

– Навијачи су неизоставни део сваког спортског колектива, због њих се све и дешава на фудбалском терену, паркету, базену или било којем другом спортском игралишту. Навијачи Партизана су специфични, они осећају оно што други не могу, због тога их је тешко заварати лажним обећањима и разним другим триковима.

Сигуран сам да ако успемо да вратимо породичну атмосферу, по којој је Партизан увек био препознатљив, унутар клуба да ће навијачи то препознати и да ће посета бити далеко већа него раније.

На крају, имате ли неку новогодишњу поруку за навијаче и шта могу да очекују од својих љубимаца у наредној години?

– Искористио бих прилику да пожелим срећну и успешну Нову 2015. годину свим љубитељима спорта, без обзира на тим за који навијају. Онима којима је црно бела боја ближа срцу желим да година пред нама буде година спортских успеха којима ћемо се скупа радовати, уз обећање, да ће управа Клуба дати све до себе да се то и оствари - рекао је Поповић.

Коментари / 0

Оставите коментар