НБА: Коби трипл-даблом у 2015., Вориорси +40!

Неће кошаркаши Лос Анђелес Лејкерса памтити почетак НБА сезоне по добру, али су ипак победом завршили ову годину тако што су у гостима славили против Денвера 111:103 уз сјајну партију Кобија Брајанта, док је Кливленд други пут у низу завршио на коленима, сада у Атланти 109:101. Голден Стејт је заплесао против Филаделфије 126:86, а у дербију вечери, Портланд је после продужетка био јачи од Торонта 102:97. Мемфису није требао продужетак да савлада Сан Антонио са 95:87.

Кошарка 31.12.2014 | 13:20
НБА: Коби трипл-даблом у 2015., Вориорси +40!

Лејкерси су при дну и немају баш по чему добром да памте 2014. годину, али су на крају показали да ипак могу, да није све тако сиво, а човек одлуке против Денвера је био управо онај од кога се то и очекивало - Коби Брајант. Неки су говорили да су га године стигле, али блиц трипл-дабла који је заслепео Нагетсе сигурно ће освестити песимисте у погледу на ову легенду.

Брајант је сусрет завршио као најефикаснији играч на утакмици са 23 поена, а томе је прикључио по 11 асистенција и скокова уз две украдене лопте, а испратио га је Карлос Бузер, такође један од посусталих гиганата, са 19 поена, па "језерџије" имају основе да се надају бољим временима.

Са друге стране, блистао је момак са Балкана, тачније из Босне и Херцеговине, Јусуф Нуркић који је убацио 16 поена, исто колико и Таж Лосон, али све што је направљено у рекету Денвера, срушено је са спољних линија, тако да је домаћин морао да се помири са поразом.

Машина која је наменски направљена да ове године иде на прстен поново је посустала. Кливленду је на пут стала чврста Атланта, а Кавалирси, без повређеног Леброна Џејмса, нису могли нешто више да учине по том питању. Позитивна ствар за госте у овом сусрету јесте повратак Кајрија Ирвинга који је дао све од себе да се извојева победа, али ни његових 35 поена није било довољно.

Атланта је на погон Пола Милсапа са 26 и Џефа Тига са 23 поена дошла до тријмфа против Кливленда, па тренер Дејвид Блат има шта да пожели за Нову годину... Вероватно шраф који фали да ова машина почне употпуности да ради.

Ко се са Голден Стејтом игра, прође као Филаделфија. Вориорси су демонстрирали ове сезоне силу , чак и у неким врло тешким тренуцима када су битни играчи били повређени, али су 76-ерси дошли у право време да осете како се славе празници у Оукленду.

Фили је поражен са 40 разлике, а овога пута међу "ратницима" није било доминантне личности, јер су Стеф Кари и Клеј Томпсон дозволили и осталима да осете улогу поентера и вође, па је било чак седам играча са двоцифреним учинком. Најефикаснији је био Марис Спејтс са 23 поена, а испратио га је Леандро Барбоса са 17 поена, док је Томпсон убацио 14, а Кари 13 поена.

У Филаделфији, Хари Симс је дао 19, докс у двоцифреног учинка дошли још Вротен, Томас и Ковингтон који су убацили по 10 поена.

Торонто важи за једно од откровења ове сезоне уз страшно добру петорку, али јеовога пута, у Портланду извукао дебљи крај у дербију вечери између уторка и среде. Није имао ко да заигра у стандардно доброг Кајла Лаурија који је убацио 25 поена, али је управо он трошио много лопти и био неефикасан што се тиче шута за три поена (0/4).

Иако човек са највише поена, Демијан Лилард је био тај који је бацао пут обруча сваку лопту која му се нашла у рукама, а на крају је скупио 26 поена. За разлику од њега, Ламаркус Олдриџ је неке своје промашаје могао да надокнади са 13 скокова, а додао је 23 поена, па се може рећи да су њих двојица кључни у победи.

Мемфис се озбиљно наоштрио да ове године направи нови поредак у НБА лиги, а то је и доказао против, руку на срце, окрњеног састава Сан Антонија који није могао да рачуна на Каваија Ленарда и Тонија Паркера.

Спарси не могу да повежу две утакмице да им главне звезде све буду на броју, а и овога пута им се здравствени билтен потрудио да уговори пораз од јаких "гризија" које је предводио Мајк Конли са 30 поена, док је Марк Гасол, стандардно, био добар са 17 поена и девет скокова.

Чини се да се Тиму Данкану свежу руке чим нема Паркера за сарадњу, па је то ступило на снагу у Мемфису, што је одмах пребацило терет на друге играче попут Марка Белинелија и Корија Џозефа који су дали по 18 поена. Осим њих двојице, само је још Пети Милс са десет поена ишао преко двоцифреног учинка.

РЕЗУЛТАТИ
Орландо - Детроит 86:109
Атланта - Кливленд 109:101
Чикаго - Бруклин 82:96
Мемфис - Сан Антонио 95:87
Њу Орлеанс - Финикс 110:106
Далас - Вашингтон 114:87
Денвер - ЛА Лејкерс 103:111
Јута - Минесота 100:94
Портланд - Торонто 102:97 (продужетак)
Голден Стејт - Филаделфија 126:86

 

Коментари / 0

Оставите коментар