“Дебели” минус у новогодишњој ноћи

У новогодишњој ноћи грађане Српске очекује "дебео" минус, а, иако неће бити падавина, они који одлуче да 2015. дочекају на отвореном показаће се као хероји, јер ће у неким дијеловима РС температура пасти скоро 20 степени испод нуле.

Република Српска 31.12.2014 | 11:35
“Дебели” минус у новогодишњој ноћи

Према прогнози Републичког хидрометеоролошког завода, постоји могућност да мање количине снијега падну у централним и источним дијеловима, али преовладаваће промјенљиво и облачно вријеме.

- Температура ће се кретати од минус 13 до минус осам, на југу око минус четири, а у вишим предјелима до минус 18 степени - рекли су у Републичком хидрометеоролошком заводу.

Прво јутро Нове године биће веома хладно, а према прогнози, понегдје ће жива у термометру пасти и 25 степени испод нуле.

- Очекују нас ледена јутра, а након тога, иако остаје хладно вријеме, температуре ће бити у благом порасту и неће бити ледених дана - кажу метеоролози.

Зимске радости доносе и бројне опасности, посебно од клизавих улица, али за сада медицинари немају много посла.
- Осим што није било повреда због пада, нису се јављали ни пацијенти због повреда нанесених петардама - кажу у бањалучком Дому здравља.

Пиротехничка средства нису узроковала несреће ни у Добоју, Бијељини и Градишци, гдје препоручују да се ова врста забаве избјегава.

- Грађани морају водити рачуна о узрасту дјетета које баца петарде, јер их не смију користити мала дјеца. Апелујемо да пиротехничка средства користе само одрасле особе - кажу у Хитној служби градишког Дома здравља.

Извор: Глас Српске

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

вили

31.12.2014 16:57

Овај се минус може некако поднијети, мене више брине онај црвени минус на текућем рачуну...

ОДГОВОРИТЕ