Видео - Фејсал Мулић: Хоћу да играм за Србију!

Фудбалер немачког клуба Минхен 1860 Фејсал Мулић рекао је да жели да игра за репрезентацију Србије до 21 године, али да ће морати још да се потруди да заслужи позив.

Фудбал 31.12.2014 | 14:20
Видео - Фејсал Мулић: Хоћу да играм за Србију!

"Надам се да ћу својим добрим играма успети да се наметнем и да ћу заиграти у државном тиму, који је веома јак. Наравно, морам још пуно да тренирам, да играм добро, па можда и заслужим шансу", рекао је Мулић радију Сто плус.

Мулић (20), висок два метра и три центиметра, игра на позицији нападача. Средином новембра почео је да наступа за први тим Минхена 1860, а у поседњој утакмици у овој години асистирао је аустријском репрезентативцу Рубину Окотијеу за реми у Лајпцигу (1:1). Сезону је почео у другом тиму Минхена 1860, који игра у Регионалној лиги и за који је током јесени постигао осам голова.

"Доста добрих ствари десило ми се у финишу првог дела сезоне, али нисмо задовољни 15. местом у другој Бундеслиги. Иако квалитетно тренирамо, потребно је време да се уклопи велики број нових фудбалера. Они су, махом, стигли из Шпаније. Полако улазимо у ритам, морамо да додамо гас и будемо много бољи у наставку", казао је Мулић.

Он је нагласио да је задовољство играти у "Цвајти", али није лако изборити се за место поред великог броја добрих фудбалера.

"С обзиром да сам на почетку, за сада је добро. Морам још да радим, чак и физички да додатно ојачам. Очекујем да ћу следеће године бити стартер. Лепо се осећате када је на трибинама 30 и више хиљада људи, али игра се брзо и на високом нивоу, без обзира што је у питању други ранг такмичења", оценио је Мулић.

Уговор с Минхеном 1860 истиче му на лето, а прву понуду баварског клуба да продуже сарадњу, како каже, није прихватио.

"Одбио сам да потпишем нови уговор пре истека важећег. У таквим ситуацијама деси се да играча врате у други тим, али не бринем се. Има доста понуда, хвала богу да је тако. Видећемо на лето", рекао је Мулић.

Он је за први тим Новог Пазара дебитовао са 17 година, на гостовању у Јагодини, а убрзо након тога одлучио је да промени средину.

"У лето 2012. године, саопштено ми је да нећу ићи на припреме. Морао сам даље, али испало је добро. Постојале су комбинације и са Шалкеом, Борусијом из Мехенгладбаха и аустријским Ред Бул Салцбургом, али одлучио сам се за Минхен. Ту живим с породицом, а два брата, Семир и Елдар, такодје играју фудбал", казао је Мулић.

Он је оценио да су мале шансе да у овом тренутку заигра за неку од екипа у Суперлиги Србије.

"Реално, то је у овом тренутку тешко оствариво, можда при крају каријере. Размишљам само о иностранству, пре свега желим да направим нешто велико у првој Бундеслиги", рекао је Фејсал Мулић.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Милојко

31.12.2014 14:13

Јеси се надавао голова у цвајтари, да би заслужио да будеш позван у Српску репрезентацију до 21 годину, нема шта.А друго сумњам да знаш Химну Боже Правде, коју мораш наглас пјевати.

ОДГОВОРИТЕ