Партизан каже: Новинари су криви за ''смјену''!

Као што је могло да се претпостави, ФК Партизан је за све оптужио новинаре. "Једногласна подршка Николићу", саопштено је у Хумској!

Фудбал 31.12.2014 | 14:00
Партизан каже: Новинари су криви за ''смјену''!

Било је очекивано, као што смо и најавили.

Као и много пута пре, када је јавност сазнала за поделе унутар клуба, на крају су били оптужени новинари. Тако је и овог пута.

ФК Партизан огласио се званичним саопштењем у ком каже да се о смени тренера Марка Николића није ни разговарало, да он има пуну подршку и да су за медијску халабуку криви - новинари. Логично...

Саопштење преносимо у целости:

"Поштовани,

користимо ову прилику да се као новоформирани Управни одбор Фудбалског клуба Партизан обратимо јавности ради правилног и правовременог информисања о активностима овога тела. Повод за овакво обраћање су информације које су се појавиле у медијима у вези са неким одлукама које или уопште нису биле донесене, или нису биле ни на дневном реду овога тела.

Пре свега хтели бисмо да истакнемо да је Управни одбор дошао у време које можемо слободно окарактерисати као катастрофално и да је први циљ који је ово тело поставило транспарентност и отвореност у свом раду. Верујемо да су тога свесни и представници медија, а и љубитељи фудбала и навијачи Партизана, јер су већ после прве седнице УО имали увид у вредност уговора играча, што је било незамисливо у досадашњој пракси.

Исто тако је пред нови Управни одбор, већ првог сата рада, такорећи одмах после конституисања, стајала примамљива понуда француског клуба Лил за трансфер тренутно најбољег голгетера српске лиге, Шкулетића, што би поприлично поправило незавидну финансијску ситуацију у којој се клуб налази, али је у складу са политиком коју жели да спроведе у своме мандату, Управни одбор једногласно одбио понуду желећи да клуб гради на здравим основама, а не на пукој продаји играча.

У јавности се, затим, појавила спекулација о смени тренера Николића и доласку новог тренера Ивана Томића. Управни одбор, на свом првом састанку, почео је анализу свих аспеката фудбалског клуба, па тако и анализу рада тренера Николића, за кога је закључено да је остварио задовољавајуће резултате имајући у виду играчке и организационе потенцијале којима Партизан данас располаже. Међутим, конструктивна анализа рада тренера прерасла је у полуинформације и брзе реакције појединих медија, што је резултирало објављивањем вести да је Николић практично смењен иако о томе Управни одбор није ни расправљао.

Такве вести изазвале су реакцију јавности, што је разумљиво када се ради о Партизану и господину Николићу. Навикнути на досадашњи рад Управних одбора, новинари, а и јавност стекла је утисак да ће и овај радити непрофесионално и далеко од институција, па се свака и мање поуздана информација одмах нашла на насловним страницама новина. Овај пут, о свакој великој и крупној одлуци која се буде доносила у овоме телу, а смена тренера то свакако јесте, јавност ће благовремено бити обавештена на исти онај начин на који је била обавештена о одлуци о Шкулетићу или о списку Партизанових обавеза према својим фудбалерима.

У том духу, користимо ову прилику да вас обавестимо да је након подробне анализе рада садашњег тренера дошло до једногласне подршке господину Николићу, тако да Фудбалски клуб Партизан и даље рачуна на његове услуге, са жељом да се добри резултати које је постигао наставе.

Нови Управни одбор не тражи ни од јавности ни од медија стрпљење и разумевање. За то нема времена. И јавност и навијачи желе резултате одмах и сада. Нажалост, ти резултати никада неће доћи уколико се катастрофална слика организације у Фудбалском клубу Партизан не измени, а Управном одбору је то превасходан задатак. Дубоко смо уверени да и јавност и медији, а нарочито навијачи, схватају значај овога о чему говоримо", саопштено је и потписано са: "У Београду, 30.12.2014. Управни одбор".

Остаје само недоумица због чега је Љубиша Тумбаковић на питање: "Ко је тренер Партизана?", одговорио са: "Ћуће се", као и због чега је Драган Ћирић на питање о томе да ли је тачно да је смена Марка Николића у току, одговорио са: "Не могу ни да вам потврдим, ни да вам демантујем то".

У међувремену, чак су и навијачи Партизана покренули петицију како би исказали подршку тренеру Николићу, који је чак дао и интервју "Спортском журналу" у ком је рекао шта мисли о потезима актуелне Управе.

Коментари / 0

Оставите коментар