Ево колико је Ријека зарадила на Крамарићу!

Андреј Крамарић, прва звезда хрватског првенства, од данас је члан Челсија, с тим да је одмах прослеђен на позајмицу у Лестер.

Фудбал 31.12.2014 | 11:20
Ево колико је Ријека зарадила на Крамарићу!

Било је питање времена када ће Андреј Крамарић напустити Ријеку и Хрватску ногометну лигу.

Мало зато што игра фантастично, мало зато што нема дугорочан уговор, па је ово био последњи тренутак да се на њему заради озбиљан новац. И Ријека је зарадила.

Према информацијама које круже у британским медијима, Челси је за 23-годишњег издвојио 7,5 милиона фунти, што је девет милиона евра и то је вероватно максимизиран износ који је зависи од броја наступа хрватског репрезентативца у првом тиму, головима, трофејима... У Хрватској се (логично?) помиње мања свота, а треба узети у обзир и то да је Ријека незванично "дужна" проценте Динаму (читај: Здравку Мамићу).

Било како било, Ријека је остварила највећи трансфер у својој "повијести", а наши Бранислав Ивановић и Немања Матић, потенцијално, добили још једног саиграча са којим ће моћи да разговарају на матерњем језику.

Ипак, Крамарића чека тежак посао како би се наметнуо на "Стамфорд бриџу". Без жеље да се потцењују његови квалитети и неоспоран потенцијал, Челси је осведочен пример борбе против "УЕФА финансијског фер-плеја" и та машина функционише годинама.

Клуб Романа Абрамовича годинама уназад купује талентоване фудбалере и тако се свесно коцка. Ако "експлодирају", добиће шансу у Челсију, ако не, биће продати другим клубовима и на њима ће се на крају свакако зарадити, јер гро њих никада не испуни бројке које клуб обавезују да плати пун износ трансфера.

Један од примера је и Немања Матић, који је био доведен као "клинац", плаћен мизерно, употребљен као средство плаћања за довођење Давида Луиза и, онда, када се испоставио као велика грешка - плаћен пет пута више да би се вратио. Али, неки играчи, попут Кевина Де Бројнеа, Ромелуа Лукакуа, Џефрија Бруме, итд. никада се нису изборили за место у тиму, а на крају је клуб на њима зарадио.

Видећемо како ће завршити Крамарић.

Коментари / 0

Оставите коментар