Продужен притвор Билалу Боснићу

Суд БиХ донио је одлуку о продужењу притвора Хусеину Билалу Боснићу оптуженом за подстицање на тероризам, који може трајати двије године од дана потврђивања оптужнице против Боснића, односно до 30. децембра 2016. године.

Босна и Херцеговина 30.12.2014 | 21:10
Продужен притвор Билалу Боснићу

"Притвор Боснићу продужен је због могућности утицаја на свједоке, понављања или довршења кривичног дјела", речено је у Суду БиХ.

Хусеин Билал Боснић оптужен је за кривично дјело јавно подстицање на терористичке активности у вези са кривичним дјелима врбовање ради терористичких активности и организовање терористичке групе.

Суд БиХ јуче је потврдио оптужницу против Боснића, која га терети да је током 2013. и 2014. године, као припадник селефијске заједнице, јавно подстрекавао друге да се прикључе организованој терористичкој групи "Исламска држава" с циљем пропагирања и ширења исламског радикализма у БиХ.

У оптужници се наводи да је након оваквог јавног Боснићевог подстицања већи број држављана БиХ, припадника селефијске заједнице, напустио земљу и прикључио се терористичким организацијама "Исламске државе" у Сирији и Ираку које је Савјет безбједности УН прогласио терористичким.

Према оптужници, већи број држављана БиХ који су отишли на ратиште, а неки су тамо и погинули, редовно су присуствовали јавним предавањима Боснића.

Многи и даље учествују у активностима терористичке организације којој су приступили и тако представљају опасност за БиХ на начин да се обучавају и припремају и за провођење терористичких радњи и по повратку у БиХ.

Боснића су 3.септембра у акцији "Дамаск" ухапсили припадници Сипе у породичној кући у Бужиму и од тада је у притвору.

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Миро

30.12.2014 22:57

Треба га у затвор дозивотно затворити!

ОДГОВОРИТЕ
Name

АЛИ ХАМАД

31.12.2014 09:20

ПРЕПОРУЧУЈЕМ МУ ДА У ПРИТВОРУ ЧИТА КЊИГУ "У МРЕЖИ ЗЛА" МЕЂУНАРОДНИ ТЕРОРИЗАМ И "АЛ КАИДА" НЕКА АЛАХ ПОМОГНЕ ТЕБИ И БОШЊАЧКОМ НАРОДУ.

ОДГОВОРИТЕ