НБА: Реј Ален након 18 година каже - крај!

Најбољи тројкаш у историји НБА лиге са погођена 2.973 шута иза линије за три поена, Реј Ален, ближи је завршетку каријере него наставку у неком од клубова који су се интересовали за његов потпис, објавио је ЕСПН.

Кошарка 30.12.2014 | 19:40
НБА: Реј Ален након 18 година каже - крај!

Као пети пик прве рунде на НБА драфту 1996. изабран од стране Минесота Тимбервулфса. Започео је каријеру која је ушла у своју 18. годину и у којој је два пута освајао шампионски прстен, 10 пута учествовао на Ол-стар утакмици и једном освојио такмичење у шутирању тројки.

Из Минесоте је прослеђен у Милвоки где је играо до 2003. када је прешао у Сијетл Суперсониксе, клуб који не постоји од 2008. године, чији је наследник Оклахома Сити Тандерс.

Годину дана пре гашења Суперсоникса преселио се у Бостон, где је са легендарном екипом освојио свој први трофеј шампиона НБА лиге. Те године су Селтикси остварили рекордних 66 победа у 82 утакмице уводне фазе најјаче светске лиге.

Од 2012. године па све до овог лета, играо је за Мајами са којим је освојио свој други прстен. Неприкосновена екипа под палицом Ерика Сполстре победила је у драматичној завршници Сан Антонио са 4:3, а јунак шесте, изједначујуће утакмице био је управо Реј Ален, који је у последњим секундама погодио тројку за продужетак након чега су Хити прво дошли до изједначења у серији, а потом и савладали Спарсе у седмом мечу.

Најозбиљнији кандидати за потпис у последњих месец дана били су Чикаго Булси, Вашингтон Визардси, Кливленд Кавалирси и Голден Стејт. Међутим, изгледа да ће сви нажалост остати без великог играча који је оставио дубок траг у светској кошарци, поготово онај иза линије од 7,24 метара.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Свака цаст за Алена

30.12.2014 22:37

Мој омиљени косаркас нароцито док је играо за Миллwауке Буцкс

ОДГОВОРИТЕ