Хрвати, ипак, остају у АБА лиги!

Трагом информације да би Задар и Цибона догодине могли да играју (и) домаћу лигу, контактирали смо функционере клуба из Далмације. Ево шта су нам рекли...

Кошарка 30.12.2014 | 08:20
Хрвати, ипак, остају у АБА лиги!

Остаје ли АБА лига без Цибоне и Задра?

"Слободна Далмација" објавила је информацију да ти клубови хоће да играју више утакмица од једне недељно и да с тим у вези разматрају и укључење у хрватску А1 лигу.

Да ли то, бар у перспективи, наговештава и њихово иступање из регионалног такмичења? Одговор смо потражили у разговору са директором Задра Борисом Скроћеом.

"Никакво иступање није помињано, нити долази у обзир. Задар је задовољан у АБА лиги. Могућност наступа и у домаћој лиги од почетка разматрана је искључиво због наступа младих играча, који би тако имали шансу да стекну искуство и да се докажу. Ту говоримо о младим играчима", изјавио је Скроће.

У помињаном цланку из "Слободне" наведена је и његова изјава да Задар "неће бити ничији талац". Да ли су Задрани незадовољни у регионалном такмицењу?

"Не и хоћу да истакнем да смо изузетно задовољни односом лиге и руководства према нашем клубу. Више него коректни су били и када смо били и у тешкој ситуацији и сада, када смо у средини табеле. Имамо најбољи могући третман", истакао је.

Дакле, Задар будућност види у АБА лиги?

"То се не доводи у питање. Никакво иступање не долази у обзир", подвукао је Скроће.

Поређења ради, Крка ове сезоне игра и АБА лигу и словеначко првенство.

Коментари / 0

Оставите коментар