Игор Јурић: Сваким даном све ми је теже

Како вријеме пролази, дани без Тијане све су тежи. Празни... Празници не доносе радост. Нема више њене песме која нас је све покретала.

Србија 29.12.2014 | 11:45
Игор Јурић: Сваким даном све ми је теже

Ријечима, пуним бола, отворио је душу за „Новости“ Игор Јурић, отац дјевојчице Тијане (15), која је свирепо убијена прије више од пет мјесеци у Бајмоку. Најтеже му је, тихо наставља, било за његов рођендан.

Пребирајућу по сјећањима, каже да га је, пошто ради у Белгији као фудбалски тренер, увијек звала да му честита и тада пјевала пјесмице које је сама смислила.

''Несвесно сам их чекао и ове године. Прошло је неко време, али није лакше, напротив, теже ми је него када се све дешавало'', говори Игор.

У породици Јурић се труде да живот наставе што је могуће нормалније, да се на њиховим лицима не види туга и патња.

''Дан брзо прође у дневним обавезама, тренирам децу, радим са њима и то ми је велика утеха, али онда дође ноћ и та страшна тишина... '', наставља Игор.

Али, рана у очевом срцу не зараста. Отвара је, каже, свака нова несрећа која потресе Србију, а којих је у последње време много.

''Нико на свету нема право да узме живот другој особи, нарочито не недужном детету, и због тога нећу одустати од 'Тијаниног закона' '',  одлучан је Игор.

''Читао сам исказе убице Драгана Ђурића . Тијана је нестала у пола један иза поноћи, у један је позвана полиција, а телефон јој је био укључен и доступан још сат времена. По ономе што је он испричао, да се реаговало на време моја Тијана би сада била са нама. Не кривим полицију, захвалан сам им што су пронашли убицу, али мора се нешто предузети да им се дају одрешене руке да реагују одмах у оваквим случајевима'', каже.

Очекује се да ће „Тијанин закон“ у Скупштини бити усвојен наредне године. Уколико не буде тако, најављује отац свирепо убијене дјевојчице, покренуће потписивање петиције у Суботици, Сомбору, Лозници, Новом Саду и Београду.

''Морамо то учинити због наше деце'', закључује Игор Јурић.

Биће на суђењу

Суђење Драгану Ђурићу, осумњиченом за убиство мале Тијане, требало би да почне у марту.

''Присуствоваћу суђењу, знам да ће бити болно, али морам. Једина права казна, за овај и сличне злочине, била би доживотна робија'', нема дилему Игор.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Мајка

29.12.2014 11:22

Имам двоје дјеце, не знам ста би било са мном да се не дај Бозе њима несто деси. Искрено сауцесце родитељима :(

ОДГОВОРИТЕ