ПЛ: Реми Челсија и Ситија, тријумф Арсенала!

Фудбалери Саутемптона и Челсија ремизирали су са 1:1 у оквиру 19. кола Премијер лиге, а Манчестер сити није успео да се примакне лидеру пошто је испустио 2:0 против Барнлија и освојио само бод. Арсенал је славио у малом лондонском дербију на гостовању Вест Хему са 2:1.

Фудбал 28.12.2014 | 20:40
ПЛ: Реми Челсија и Ситија, тријумф Арсенала!

Отворено се играло од почетка, Фабрегас се нашао у улози крила и са левог бока је дриблинзима успевао да унесе пометњу у одбрану "светаца", но Саутемптон је успео први да дође до поготка.

Правовремено је Тадић упутио лопту Манеу, који је избегао офсајд замку Терија, истрчао и рутински пласирао поред статичног Куртое, ком је више било до критика на рачун дефанзиваца.

Вршио је притисак тим Жозеа Муриња до краја полувремена, додуше без конкретне завршнице нити прилике за шут кроз велику гужву у шеснаестерцу, али је тренутак инспирације Азара донео изједначење.

Белгијанац је добио лопту по левој страни, искористио очајну постављеност и реакцију дефанзиваца Саутемптона, па се прошетао кроз шеснаестерац и наместио лопту на десну ногу за сигурну егзекуцију и 1:1 пред одлазак на одмор.

Охрабрен поготком, Азар је покушао да подигне екипу у наставку, Саутемптон је вребао прилику из контре, а Мурињо је шансу дао још Вилијану, Дрогби и Ремију, који је у игру ушао после црвеног картона Шнајдерлину у 88. минуту. "Плавци" нису успели да дођу и до преокрета, иако је меч трајао нешто дуже од предвиђена четири минута у надокнади.

Што се српских репрезентативаца тиче, Душан Тадић је био актер утакмице до 58. минута, док су Бранислав Ивановић и Немања Матић били на терену до краја.

Александар Коларов је после дужег времена био у стартној постави и одиграо је цео меч у ремију Манчестер ситија и Барнлија, чиме су "грађани" пропустили прилику да се примакну водећем Челсију.

Већ у првих пола сата стекли су два гола предности, а Давид Силва опет је као и против Кристал Паласа преузео улогу голгетера у одсуству повређених Агуера и Џека, док је опорављени Јоветића заиграо у другом полувремену.

Сити је повео у 23. минуту када је Хесус Навас после одличне акције по десној страни повраном пронашао Давида Силву а он је из окрета лукаво погодио ближи угао. Десет минут касније пулени Мануела Пелегринија удвостручили су предност фантастичним поготком Фернандиња који је са 20 метара послао прави пројектил у горњи десни угао.

Чинило се да Сити сигурно корача ка тријумфу и да ће прићи Челсију на само бод заостатка, али су му борбени гости покварили славље. Бојд је на самом почетку другог полувремена преполовио заостатак, а за потпуни шок побринуо се Барнс девет минута пре краја пошто је ударцем под пречку матирао Харта за 2:2.

Мали лондонски дерби између Вест Хема и Арсенала припао је "тобџијама" који су тријумфовали без конкретне помоћи ове сезоне најбољег играча Алексиса Санчеза.

Изабраници Арсена Венгера су одиграли фирозно у финишу првог полувремена када је најпре Санти Казорла изнудио пенал и са беле тачке погодио доњи леви угао. У 44. минуту Арсенал је дошао до 2:0 када је Окслејд-Чемберлен са десног крила на петерцу пронашао Данија Велбека а он је уклизавањем гурнуо лопту у мрежу.

Голман "чекићара" Адријан најзаслужнији је што нису убедљивије поражени јер је одлично бранио у другом делу, а Кујате је ударцем главом у 54. минуту поставио коначних 1:2.

Највише голова виђено је на Сент Џејмс парку у последњем недељном окршају, где је Њукасл са 3:2 прекинуо серију од три пораза, а Евертон доживео и трећи узастопни неуспех.

Гости из Ливерпула повели су већ у петом минуту преко Конеа, да би Папис Сисе до краја полувремена поравнао на 1:1. За преокрет у наставку побринули су се Перез и Колбек, а Миралас је шест минута пре краја само ублажио пораз "карамела".

Премијер лига, 19. коло:
Недеља:
Тотенхем - Манчестер јунајтед 0:0
Саутемптон - Челси 1:1 (1:1)
(Мане 17 - Азар 45+1)
Астон Вила - Сандерленд 0:0
Хал - Лестер 0:1 (0:1)
(Махрез 32)
Манчестер сити - Барнли 2:2 (2:0)
(Силва 23, Фернандињо 33 - Бојд 47, Барнс 81)
КПР - Кристал Палас 0:0
Стоук - ВБА 2:0 (0:0)
(Дијумф 51,66)
Вест Хем - Арсенал 1:2 (0:2)
(Кујате 54 - Казорла 41пен, Велбек 44)
Њукасл - Евертон 3:2 (1:1)
(Сисе 34, Перез 51, Колбек 68 - Коне 5, Миралас 84)

Понедељак:
21.00 Ливерпул - Свонси

ТАБЕЛА: Челси 46, Манчестер сити 43, Манчестер јунајтед 36, Арсенал 33, Саутемптон 33, Вест Хем 31, Тотенхем 31, Свонси 28, Њукасл 26, Ливерпул 25, Стоук 25, Евертон 22, Астон Вила 21, Сандерленд 20, КПР 18, ВБА 17, Хал 16, Кристал Палас 16, Барнли 16, Лестер 13.

Коментари / 0

Оставите коментар