Вашингтон спреман за рат са Русијом

САД су у својеврсним припремама за рат са Русијом - у току је распоређивање америчког војног особља у Украјини, војни тренинзи те продаја војних система, упозорава Мајкл Чосудовски за "Глобал рисрч."

Свијет 26.12.2014 | 16:01
Вашингтон спреман за рат са Русијом

Започета је подршка украјинској Националној гарди кроз калифорнијско-украјински државни програм, чији је циљ, како се то званично тврди, да "промовише демократију, слободну тржишну економију и војне реформе".

У пракси, међутим, то је искориштено за каналисање подршке, путем војних савјетника, батаљонима украјинске /неонацистичке/ националне гарде у Донбасу - тврди Чосудовски.

Плаћеници и "приватно-безбједосни оперативци" на уговору са Пентагоном и НАТО већ су распоређени у пољима дјеловања украјинске војске и Националне гарде у региону Донбаса у Источној Украјини.

Стејт департмент је потврдио да ће наставити да шаље "специјалне тимове" у Украјину за "савјетовање и војну обуку".

Канцеларија за одбрамбену сарадњу /КОС/, која ради за Америчку амбасаду у Кијеву, сарађује са украјинским министром одбране с циљем давања војне опреме, тренирањем и модернизацијом украјинске војске.

Амерички амбасадор Џефри Пјат, у сарадњи са помоћником државног секретара САД Викторијом Нуланд, игра кључну улогу у координацији активности између КОС-а и Украјине.

Војне пријетње, комбиноване са "економским ратом" имају за циљ да створе социјалну и економску нестабилност у Руској Федерацији.

САД и НАТО војне вјежбе, које су вођене протеклих мјесеци у Источној Европи и балтичким државама, биле су експлицитно усмјерене против Русије - наводи Чосудовски, чести сарадник "Глобал рисрча".

Предсједник САД Барак Обама 18. децембра потписао је акт Подршке украјинској независности, који предвиђа испоруку војне помоћи до 350 милиона долара како би била подржана војна кампања Кијева у Донбасу.

Средином децембра генерал Џејмс Ставридис, бивши комадант НАТО у Европи позвао је Атлантску алијансу да "пошаље оружје и војне савјетнике Украјини и да јој помогне да се бори против сепаратиста које подржава Русија".

"Не треба да ограничавамо само на не-смртоносну помоћ. Требало би да пошаљено муницију, гориво, логистику. Сматрам да би сајбер подршка била веома значајна и корисна, као и потенцијални савјетници" - рекао је Ставридис, а пренио "Гардијан".

Распоређивање америчког војног особља у Украјини траје под тзв. "Заједничким контакт-тим програмом Украјина". (ЈЦТП).

Његова улога јесте да распореди америчке војне тимове у Украјини и да приближи украјинској војсци разне аспекте западних армија - наводи Чосудовски.

С тим циљем, дио украјинског војног особља послат је у САД на тренинг.

Извор: СРНА

Коментари / 60

Оставите коментар
Name

Реалитy Схоw

26.12.2014 15:14

Након ових задњих 20 година, Украјинци су изгледа највеће будале. Све ће се заврштити тако што, нити ће више бити Украјине ни свих ових источно-европских банана држава у такозваној ЕУ. Циљ је обновити производњу оружја које ће се потрошити. И зауставити раст становништва, потрошњу енергије итд...Тешко да ће све ово мимоићи и Балкан.

ОДГОВОРИТЕ
Name

СНАГА НАРОДА

26.12.2014 15:22

Ма ударили би они давно кад би смјели. Знају они добро чиме Русија располаже. Само на Куби имају на десетине ракета са нуклеарним бојевим главама. На Русију су ударале и мало јаче силе од Американаца (Наполеон, Хитлер, Турци) па знамо како су прошли.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Руски Фан

26.12.2014 15:57

Зна Путин шта ради. То није пијани Јељцин кога су шетали на ланцу као мечку. Русија се дигла из пепела и сад је Америма криво. Браво браћо Руси и наших пет минута дошло.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Неутралан

26.12.2014 16:03

Ре_ СНАГА НАРОДА Колика је то Русија сила?? Заборавио си да нису имали професионалних роница кад је подморница у отишла, нису хтели НАТО помоћ и на крају си пристали да Норвежани одраде посао. Ја мислим да су Руси као цивилна заштита са опремом и наоружањем упоређујући са Америма. Не дај Боже само рата.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ГАЦКО

26.12.2014 16:09

Ма какав црни рат народе?Сви они имају заједницке интересе,а једни другима испипавају пулс преко грбаче држава попут Украјине и Србије.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Микаило

26.12.2014 16:21

Амери су одлуцни да ратују против Руса до последњег Украјинца. Без компромиса.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Драган

26.12.2014 16:23

За Русију се каже да је земља у којој сунце никада не залази. Огромна пространства пружају неслућене могућности за вођење рата против било кога па и свих земаља,чланица НАТО-а, заједно. Што се тиче борбене спремности и квалитета руске војске ништа поуздано се не може тврдити. Што се тиче војске САД-а мислим да се треба осврнути на резултате борбених дејстава у Авганистану и Ираку гдје су полуголи и полуобучени људи натјерали војску САД-а на повлаћење (наравно повлачење је маскирано политичким разлозима). Слажем се са коментаром Реалитy Схоw јер је реално посматрање ствари.

ОДГОВОРИТЕ
Name

МИЛОШ

26.12.2014 16:25

Волио бих знати коме су САД својом"ИНТЕРВЕНИЈОМ" побољшали живот за 1%,почев од Кореје 1953 год??

ОДГОВОРИТЕ
Name

Нисам неутралан

26.12.2014 16:36

Слушај ти неутрални! Купи себи глобус или карту свијета па погледај мало. Русија је највећа, свиђало се то неком или не. Израел је један од мањих али је јак. Па не могу Амери да буду и највећи и најјачи и најпаметнији. Прочитај мало историју па нећеш тако размишљати. Не учи се преко Холивуда и акционих филмова.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Владо Бања Лука

26.12.2014 16:40

Америцки долар је пропао, а самим тим пропада и америцка империја. Друство из ам. Федералних резерви једини излаз из сах-мат позиције виде у јос једном тоталном рату, који би они наравно закухали у Европи и Азији. Путин и Кинези засад мудро амортизују све (поготово у Украјини), а иза завјесе купују злато...

ОДГОВОРИТЕ
Name

СНАГА НАРОДА

26.12.2014 16:57

За "Неутралан". Да је то како ти казес, амери би то знали боље од тебе и мене и ударили би на Русе. Овако пријете и на томе остају. Америма је проблем руски нуклеарни арсенал. Да није тога ударили би, али би и тад гурнули Европу у рат. И једни и други могу само да звецкају орузјем и цацкају. Кад би досло до рата измедју великих, отисли би сви у ПМ

ОДГОВОРИТЕ
Name

Цвико љубојевиц

26.12.2014 16:58

Не лупетајте свашта. Између њих никад рата неће бити јер су свјесни и једни и дрги огромних посљедица.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Гашпар

26.12.2014 16:59

Неутралан @ Је ли теби добро...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Стаљин

26.12.2014 17:03

Нису могли са Ираком да ратују, а не са Русијом...не објављујте глупости...

ОДГОВОРИТЕ
Name

КОЛИБРИ

26.12.2014 17:04

ПРИЦЕ ПРИЦЕ И НИКАД КРАЈА ОСИМ СТО ЦЕ УКРАИНА ОСТАТИ ГОЛА БОСА И ГЛАДНА .

ОДГОВОРИТЕ
Name

Боо

26.12.2014 17:14

Нема спаса Русима коме се Амери окаче на врат тај је готов. Само то још Путин не зна али реће му ови његови кад га буду предали и продали као све остале. Отиће Путин за килу кромпира у Хаг гдје ће му судити за онај авион, што је оборен, све ће се то Путину отрести о главу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мали

26.12.2014 17:15

Путин мудар? Хаха он је само нафту и гас експлоатисао и продавао, супер еко политика! Сад је Путин схватио да је он само један продавац природног ресурса! Од чега само мали слој то јесте старе колеге из КГБ добро живе исто као и у БИХ само друго паковање!!!!!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Остоја

26.12.2014 17:19

Историја је мајка учитељица. Дешавања и читав низ пактова и уговора потписаних у периоду 1933.-1935. довеле су до... Ипак историја се понавља фитиљ је већ запаљен могуће на прољеће да букне али већа вјероватноћа да ће и наредну годину каубоји успјет на нивоу контролисаног распиривања мржње и сијања зла

ОДГОВОРИТЕ
Name

црни

26.12.2014 17:41

Људи схватите једном Америка је сила 1 прво имају развијену земљу сви су запослени а рат кошта, пара Америка има. Са парама може радити шта хоће. Русија је биједа за Америку. Американци су свуда око Русије базе своје посијали

ОДГОВОРИТЕ
Name

немања

26.12.2014 17:43

Видим да овде има људи који су у прави и оних који доста гресе, снага Руса је у нуклеарном арсенало остало је јако али за украјину а на за сукоб са Американцима зато кад додје до сукоба то је нуклеарни рат је Руси морају да га употребе инаце немогу се одбранити , зато је нуклеарно орузије у рукама Руса , бозије орузије православља.

ОДГОВОРИТЕ
Name

xxл за драгана

26.12.2014 17:50

Не заборави да су ти исти авганистанци прије сад-а потукли ссср то није никакво мјерило оцигледно је да је тамо терен идеалан за герилску борбу а техника непије воде

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЈМО

26.12.2014 17:59

Забави ме, забави да ми се мало мозак олабави од глупости и битнијих ствари. Гдје хљеба сутра зарадити?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре Боо

26.12.2014 18:41

Рата нема, а ако случајно и дође до сукоба "каубоји" не смију користити нуклеарни арсенал. Зашто летјети преко Европе са бојевим главама............ЦЦЦЦЦЦЦЦЦЦЦЦ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

постен

26.12.2014 19:02

Ако икад буде "Трећи свијетски" због глупих изјава новинара ће почети. Русија је толико велика да се Крим ни исток Украјине ни не виде кад гледаш карту. Нису ни једни ни други луди да ратују због труна прашине на свијету.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Брчко

26.12.2014 19:13

Хало какав рат.. нема рата сигурно... рат се води економијом..! Америка је јача војно од првих топ 10 земаља заједно... погледајте само војни буџет..! За рат да им треба само да дигну војни буџет за 2 посто неће осјетит а ето милијарди...! А јачи су економски и држе 32 посто економије свијета..! Знате ли ви шта је тооо.. Русија држи 2 одсто свега од свјетске економије.. 32 одсто на према 2 одсто..! Али данас свјетске силе не ратују војно... Сјебаше они Русију еконоски.. пази рубље пала за 50 одсто..!

ОДГОВОРИТЕ
Name

стручњак за ратове

26.12.2014 19:21

Нема битке, нема рата без Јасера Арафата.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Однос снага

26.12.2014 19:24

Три пута више становника, петнаест пута већи војни буџет, десет пута јача економија, више савезника у свијету који имају новац, модерније наоружање, присутније и боље обавјештајне службе, јача морнарица, сопствени ресурси...то је однос конвенционалних снага, у нуклеарним нема побједника. Хајд сад фино сви даљински у руке и тражите амерички филм!

ОДГОВОРИТЕ
Name

црни

26.12.2014 19:31

Америка је имала Штит за нуклеарно оружје још прије најмање 15 година које је тада дала у јавност а шта сад има то баш може само изненадити. Стручњаци и остали сви школовани људи са читаве земље су у Америци. Свако иде трбухом за крухом рат кошта пара а Америка има да се игра парама док Рус не би имао горива да покрене мотоколтиватор.

ОДГОВОРИТЕ
Name

банана

26.12.2014 19:46

Можда људи који коментаришу су заборавили да "мала банана" држава Русија има 13 хиљада бојевих Глава. Неко рече да су неисправне. Баш бих волио да их испробају на америма, а да они користе свој штит да их ухвате.

ОДГОВОРИТЕ
Name

драгон за Однос снага

26.12.2014 19:50

Статистички гледано потпуно си у праву, али... е, ово али је проблематично. Поредио си параметре Русије и САД. Поређења снаге САД са неком малом земљом су сувишни. Рецимо, 1999. године Алијанса предвођена Америком је са укупно 1024 авиона напала минијатурну Србију (борбени авион прелети Србију за пар минута...). Ниво разарања је огроман, а и број цивилних жртава (колатералних убистава) такође огроман. Међуитм, војни губици Војске Србије ("Војске Југолсавије)су били минимални у односу на потенцијале агресора. У немоћи да униште потенцијале Војске Србије бјесомучно су бомбардовали циљеве који ни у лудилу нису војни циљеви. Јадни Џејми Шејн се трудио да конференцијама за новинаре уништи мају Војску Србије, али узалуд. Да, тај рат је Србија изгубила, али не на бојном пољу него у Куманову. Е сада, упоредите потенцијале Србије и Русије, а нарочито величину територија. Све у свему, лично мислим да ће се у овој фази САД зауставити евентуалним враћањем Донбаса под контролу Кијева што је такође мало вјероватно.

ОДГОВОРИТЕ
Name

МИЛОШ

26.12.2014 19:54

Ре Брчко: А да ли знаш, која је земља најзадуженија у свијету. Еконимија преко туђег новца. А М Е Р И К А.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре ре Боо

26.12.2014 20:03

Нормално да рата неће да буде јер ће Амери заједно са Њемачком ушуткати и Путина и оног који послије њега дође . Руси су само јаки што се тиче нуклеарног оружја које неће смјети користити јер знају шта их онда чека а са конвенцијалним оружјем немају шансе не само Руси него цјела Руска Федерација.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Боо

26.12.2014 20:09

Пукла је Русија као балон само они још тога нису свјесни

ОДГОВОРИТЕ
Name

хео

26.12.2014 20:26

Извор: СРНА -------------------------- Ово није извор ово је анти-извор и заглупљивање вец глупог неписменог народа. ТВ Бастиља је преко разнораних емисара пустила пипке па трује ли трује. Ови дебили сто се називају Руски фанови би требали да знају да Јељцин није био никаква бјана будала коју је неко водао на ланцу будалетино усрана. Јељцин је онај ко је спасио Србију од НАТО копнене инавазије и ко је понудио рјесење за Косово док су србијански усранци буквално јели колаце у ресторану у Рамбујеу и игнорисали руску делегацију.Јељцин је направио Путина и на крају крајева водио рат у Цеценији кад је неколико пута буквално прегазио те лудаке.То сто је Русија дигла руке од Милосевица је зато сто је Милосевиц био цовјек Запада бас као сад Пицоусти,Додик и сви ти лудаци које доводе удбаси и које је Путин мрснуо.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре драгон илити змај

26.12.2014 20:34

Сад ћеш ми рећи да НАТО није имао капацитет да Србију изврати наопако или како два срушена авиона чине прољеће. Ако знамо да је НАТО имао капацитет а није то урадио запитајмо се зашто није? Одговор је да није фино уништавати док телевизија преноси. Куманово је потписано како би Милошевић спасио себе од линча. На крају је било по њиховом, зар не? А руку на срце није дуго ни трајало. Нисам ни русофил ни амерофил а Руси су ми дражи као нација но власт им је одрон. Имам руга чији је отац био у складиштима на Јахорини 1995. и каже човјек да НАТО лијепо назове и каже гађамо то и то за сат чистите се одатле, каже човјек да су бијежали. То опет не значи да су ови фини него да није лијепо убијати на тв. Сигуран сам да су то радили и у Србији, сјећам се да се тражила одговорност некога из РТС што није склонио оне новинаре. Углавном треба бити реалан а не навијачки размишљати, не кажем да Русија не би издржала први налет као и Србија 1914. али на дуге стазе су доњи.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Боки

26.12.2014 20:37

Америка је толико јака да бомбардује и пљачка редом Либија, Ирак само пљачкају и Русију би али неће моћи. Би они кад би Европљани ратовали за њих али нема пар стотина милиона војника у Европи да погину за Американце

ОДГОВОРИТЕ
Name

Брчко за Милоша

26.12.2014 21:00

Америка је задужена нормално као и свака зелмја.. држе 32 одсто економије свијета и ако је њима лоше свима је лоше.. Они управљају цијеном горива... кад видиш њихову економску и војну моћ су далеко испред Русије.. па види болан у Америци плате као у Евопи а имају 3 пут више становника од Руса.. моћ грађанина Америке је 5 пут јача од Руса..! Они имају дуг ал га могу балансират и контролисати... погледај им природне ресурсе .. па Русија јест на карти велика али 70 одсто њене територије је сњежна ледина и нема живота..

ОДГОВОРИТЕ
Name

зворник

26.12.2014 21:06

Е моји сељаци препуцавате се ко је јачи ко је бољи Русија или Амери а кад се треба нека акција направити или помоћи никога тад нема коментара ја ћу да помогнем и тако нешто бједни сте ви и вас зивот који га живите.

ОДГОВОРИТЕ
Name

недјо2

26.12.2014 21:12

Неко ће бити доњи у то сам сигуран.

ОДГОВОРИТЕ
Name

бесмислице

26.12.2014 21:32

Овакав рат водио би потпуном унистењу планете и тога су потпуно свјесни на обе стране већ деценијама! Да није тако, Амери би давно то урадили, не би чекали моменат кад су Руси најјачи и војно и економски! Обзиром да сам био у обе земље, могу вам рећи да превише гледате филмове!

ОДГОВОРИТЕ
Name

бијељина

26.12.2014 22:13

Црни,кад је кад Амера тако добро као сто казес,ста цекас сто не одес тамо?Све ми се цини да ти припадас оном дијелу људи којима су холивудска срања испрала мозак.Америка је на дну и не би ме цудило да прва повуце ороз.Сво зло на овом свијету долази из Америке и само кад Америка нестане завладаце мир.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милан

26.12.2014 22:23

Рат је грана америцке привреде, звуци лудо, али кад би Амери престали ратовати, фабрике орузја би стале.. Настала би опста криза.. Они немају непријатеља, вец га "измисљају". Сила Русије је у нуклеарном наорузању и пространости, али рата ове врсте не би требало бити јер би Земља нестала у диму нуклеарних експлозија...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Гиле

26.12.2014 22:38

Хаха јал се ја вама струцњацима исмија. Све ви знате! О каквом рату ви прицате људи? Па САД несмију оном лудом кореанцу ниста који има 10 бојеви глава да смију Русију напасти која има на хиљаде. Друго западним фасистима је циљ само Русију унистити економски . А о трецем свјетском нема ни појма! Ста је вама јесте ли ви луди па то би био крај свијета! Мирно ви мени спавајте, нема од тога ниста. Једино ми зао Украјине сто це она да на јб. највисе у свему овом.

ОДГОВОРИТЕ
Name

РАТ

26.12.2014 22:39

Нико се не брине ста це бити са Србима ако додје до рата.Једини смо народ у Европи који оцигледно подрзава Русију (Бјелорусију ту не убрајам),сто знаци ако додје до рата,могли би ми назалост пуно горе проци од Руса.Пријатељи су нам предалеко, да би се код њих слонили или од њих добили потребну помоц.Назалост, својом политиком смо од 90-их па на овамо са свима, скоро на ратној нози.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ИДЕМ СПАВАТИ

26.12.2014 23:25

Само наведите рат кои та страсна сила састављена од америцких дрогераса и криминалаца доби у историји?Нису смјели напасти њемацку док ови нису изгубили 75 посто војне силе на руском фронту те су онда ударили када њихова помоц није била ни потребна.Само да питам засто неце да нападну Кубу, Иран,Сјеверну Кореју и друге независне дрзаве?Па из простог разлога јер у тим дрзавама нису у стању инсталирати НЕВЛАДИНЕ ОРГАНИЗАЦИЈЕ које це одбрамбени систем срусити изнутра.Мени је зао народа украине јер невини људи гину за интересе америцког сљама а сто се тице напада на русију то је смјесно док год Русија има одбрамбени систем под називом МРТВА РУКА.Надјите на нету о цему се ради па онда писите глупости о америцкој инвазији на русе

ОДГОВОРИТЕ
Name

Вук

27.12.2014 05:48

Е па "Брцко"ево за тебе један податак- у Сибиру се налази 20 одсто светских залиха нафте, 27 одсто природног гаса, 40 одсто платине, нешто мање злата, никла и кобалта, затим дијаманата, сребра, а тамо се налази и једна петина свих шума на планети.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Гледано са Разумом

27.12.2014 06:46

Нема од Рата ниста па замислите то Орузје само сто Руси и Амери имају кад би они заратовали тако лако као сто се прица нестао би цијели свијет све би изгоријело од Атомских Бомби неби нико у Европи презивјео а камоли ста даље. Па није то као некада са Мацевима и Буздованима да се ударају и јасу Коње то је просло. Ја мислим да је то ипак рат за Новцем и Новум Трзистем и Итд.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мирко

27.12.2014 07:03

Нема великог рата само испитивање позиција и војних намјера појединих држава. Немогу да вјерујем да су поједини толико неинформисани па Руси имају нуклеарни потенцијал да неколико пута могу уништити земаљску куглу. Стално неко полази са позиције других држава и ратова Ирака Авганистана Либије Србије Блиског истока и сличних гдје је Америка интервенисала са савезницима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

БУМ/БУМ

27.12.2014 09:18

А ко оно сруши пола Пентагона.И,наравно,ту нико није погинуо. Ви,стручњаци,наведите бар један сукоб у коме побиједи Америка и кога,није ли увијек била важна само ИЗЛАЗНА СТРАТЕГИЈА.хОЋЕ амери рат,али ако би ви ратовали,а они били ЛОГИСТИЧКА ПОДРШКА.Па хоћете ли?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Брчко за Вука

27.12.2014 11:32

не казем ја да нема ресурса осим ледине.. наравно да има.. ал за зивот није то сам мислио.. пази само податак да Америка храни скоро пола Свијета са зитарицама... америка има све ресурсе и природне и индустрију и туризам.. Био са м там и знам ста причам.. па Неw Yорк има више туриста годишње од цијеле руске федерације..! буди мало реалан..! Русија је до москве.. послије москве је вукојебина.. па они немају аутопута како треба...инфраструктура је од Совјетског савеза... а сто се тичер ресурса па косово је само имало преко 2/3 ресурса републике Србије...! а нако мала територија... није ништа у величини пустаре...!

ОДГОВОРИТЕ
Name

РУСКИ СРБИН РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ НАЈ ЈАЦИ ПУТИН

27.12.2014 13:03

Нема Рата Знамо сви Како је Просо Против Републике Српске И Са Братском Србијом Савезном Републиком Југославијом Која је Нанела Велике Губитке Натоу и Савезницима У техници И у Флоти Нато Савезника Који су Русени По свим Српским Територијама .Гдје год су Запоцели Изгубили су Рат У Ираку И у Авгенистану То амери Само Испитивају Пулс.Нема рата Без Ината Нити Гарде Без Кокарде. Не смију Ни Приц Близу Ни у Украину Јер Пола Украине Дрзе Проруске Снаге Тако да их Путин Вец Одавно Дрзипод Контролом НЕмају сансе Заглавили су У Авгенистану Тако да су Принудјени На Повлацење Тако и у Ираку Исто их Тако Оцекује Повлацење Са Српског Косова И Метохије Са Својим Хитлером Кога Велицају На Српској Светој Земљи Морају Да Оду Милом Или Силом. ДОЛАЗЕ БРАЦА РУСИ НАТО ПИЛАТОВЦИ ПАКУЈТЕ СЕ КОСОВО ЈЕ СРБИЈА ЗИВЕЛА НАМ РУСИЈА НАЈВЕЦА ДРЗАВА НА ПЛАНЕТИ И НАЈАЦА .ЗИВЕО КРАЉ ЦЕЛЕ РУСИЈЕ ЈУНАК НЕПОБЕДИВИ Г.ПРЕСЕДНИК ПУТИН ЗИВ И ЗДРАВ БИО И ДОБРО СВОМ РУСКОСРПСКОМ НАРОДУ ДОНИО. СРЕЦНО И НЕКА БОГ ЦУВА БРАЦУ СРБЕ И РУСЕ НЕМА БОЉЕГ НИ СВЕТИЈЕГ НАРОДА НА СВИЈЕТУ. ПОЗДРАВ и СРЕЦНО НЕПОБЕДИВИ ВОЈВОДО. КОСОВО ЈЕ СРБИЈА НЕ ТРЕБА НАМ НИ УНИЈА НИ НАТО БОМБАРДЕРИ КОЈИ СУ СЕЈАЛИ СМРТ У СРПСКОЈ СВЕТОЈ ЗЕМЉИ УБИЈАЈУЦИ НЕДУЗНЕ ЦИВИЛЕ У БОЛНИЦАМА И ДЈЕЦИЈИМ ОБДАНИСТИМА. ТАКВИМА МОРА ДОЦ КРАЈ И УНИСТЕЊЕ А ТОЈЕ ГОСПОДО ДЕМОКРАТЕ БЛИЗУ. БОЗЕ ПРАВДЕ КОСОВО ЈЕ СРБИЈА УВЕК ВЕКОВЕ ВЕКОВА АМИН.

ОДГОВОРИТЕ
Name

зечица

27.12.2014 14:41

никада неце американац и рус гледати један на другог преко нишана.они це давати орузје и муницију и савјете украинцима и и русима па нек русе своју домовину и нека гину није толико битно са које стране има висе мртвих сви су православни само нека гину сто висе то за америку боље.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Брчко за руског србина

27.12.2014 14:57

па човјече није ни теб лако.. у ком свијету зивиш...? косово је срце Србије а оно куца изван Тијела Србије то је реалност а такви ко ти слушају само оно сто зеле да чују а неће да виде реалност.. ти си сигурно и за Бају гласо који ће ти све то што си набројо остварит кад се још мало обогати..! због таквих ко сто си ти је српски народ зиви у заблуди и не зели да се пробуди из средњовијековног сна..! иди болан умиј се и добро погледај наш просперитет око себе.. да ниси неки род од Шешеља који исто тако лупа ко ти..:-)))))

ОДГОВОРИТЕ
Name

Горан.

27.12.2014 17:24

Људи не секирај те се ви за Русију они су доказане патриоте.Мало ко мозе издрзати ста они могу то су доказали кроз вјекове.Смјесно је то да неко мозе да их нападне јер Европе не би висе било ни нас у њој.Него молимо се Богу да разум превлада да не цацкају мецку.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Цола

27.12.2014 17:54

Ма дајте,зар стварно неко вјерује у ове будалаштине,никад се директан сукоб неће догодити,па није нико луд,у том случају су сви на губитку. Да ће Америка обучавати Украинску војску и наоружавати све у циљу враћања анектираног Крима,то је могуће, Русија је окупирала и анектирала дио украинске територије и неће се то баш тако једноставно завршити,бит ће око крима проблема још 100 година.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Небојша

27.12.2014 23:31

Нека се туку ако хоће. Треба бити неутралан. Ми смо исувише мали да утичемо на било шта.

ОДГОВОРИТЕ
Name

СЕНОВИЋ

28.12.2014 06:40

Јацењук(БАКАИ) , Порошенко(ВАЉЦМАН), Тимошенко(КАПИТЕЉМАН), Кличко(ЕТИНЗОН) итд, Ашкеназки Јевреји. Нема у тзв Украјини ни једног Словена да је градоначелник или шеф месне канцеларије. Ово је покушај стварања веике Хазарије на тлу словенске територије , Малорусије. Одеса је већ одавно јеврејски град.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре.Руски Србин

28.12.2014 09:39

Све ратове си изгубио, а ти прогласи побједу, само тако настави.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ИСТИ СЦЕНАРИО

28.12.2014 11:48

Сценарио исти, усташе почеле овдје, усташе почеле на Мајдану. Само неће то баш ићи као са Југославијом.

ОДГОВОРИТЕ
Name

антипротиван

28.12.2014 13:02

Немојте заборавити кад је била трка у наорузању да становници САД-а нису то ни осјетили док је у то доба Совјетски Савез гладово.Мозда се ови старији сјецају на тв-у приказиване празне полице трговина .

ОДГОВОРИТЕ