Ово су обећања Зорана Поповића

Зоран Поповић изнео је план којим намерава да санира дугове и постави ФК Партизан на стабилне ноге.

Фудбал 26.12.2014 | 09:00
Ово су обећања Зорана Поповића

У обраћању делегатима Скупштине ФК Партизан, пре самог чина избора на предлог Љубише Тумбаковића, Зоран Поповић, нови председник црно-белих изнео је план рад подељен у три повезане целине.

- Финансијски опоравак ФК Партизан

- Унапређење инфраструктуре клуба

- Структурна и темељна реорганизација у циљу модернизације ФК Партизан

Предвиђено је да се план оствари у најкраћем могућем периоду.

ФИНАНСИЈСКИ ОПОРАВАК ФК ПАРТИЗАН

Потпуни финансијски опоравак ФК Партизан предвиђен је до краја 2015. године. План обухвата инвестицију од осам милиона евра, подељених у две фазе.

ПРВА ФАЗА - до краја 2014. године:

Ова фаза предвиђа оснивање кредитног способног предузећа у оквиру система ФК Партизан, које ће бити прихватљиво финансијски институцијама. Ново предузеће би требало да буде у могућности да транспарентно прати реализацију финансијских средстава потребних за опоравак клуба. Преко новог кредитно способног предузећа требало би да се обезбеде средства у износу од два милиона евра из кредитне линије, а уз хипотекарно обезбеђење.

Та средства биће коришћења за најургентније обавезе, а то су, према новој управи:

- Измирење обавеза према играчима и запосленима у износу од око 1,4 милиона евра,

- Плаћање комуналних и режијских трошкова клуба,

- Почетак припрема за пролећну сезону,

- Измирење обавеза по основу блокираног текућег рачуна

Дакле, ова фаза би требало да буде завршена у наредних недељу дана.

ДРУГА ФАЗА - до 31. марта наредне године, односно до краја 2015:

Реализација ове фазе обухвата планирану инвестицију од шест милиона евра. Она би требало да представља основу и гаранцију за даље стабилно финансијско пословања клуба.

Примарни план је скидање блокаде са текућег рачуна ФК Партизан. Рачун би, по плану председника Поповића, требало да буде изведен из блокаде до краја фебруара 2015, на почетку пролећног дела Суперлиге.

Друга фаза обухвата потпуну ревизију пословања ФК Партизан у протеклом периоду, како би се утврдиле укупне обавезе црно-белих.

УНАПРЕЂЕЊЕ ИНФРАСТРУКТУРЕ КЛУБА

Нова управа је обећала завршетак пројекта "Интернат за смештај младих играча". Поповић је, баш као и Драган Ђурић својевремено, назвао овај пројекат приоритетним за унапређење Партизана.

Упоредно са изградњом интерната биће спроведене активности на решавању имовинско-правних односа у вези са стадионом у Хумској улици.

СТРУКТУРНА И ТЕМЕЉНА РЕОРГАНИЗАЦИЈА У ЦИЉУ МОДЕРНИЗАЦИЈЕ ФК ПАРТИЗАН

Реорганизација ће бити усмерена на анализу сваког сегмента пословања ФК Партизан у циљу рационализације његовог пословања и постављање основе за функционисање "ваљка", а према моделу најбољих европских клубова.

Реорганизација предвиђа:

- Анализу постојећег и доношење новог Статута ФК Партизан, са циљем усаглашавања у складу са стандардима најбољих европских клубова,

- Унапређење односа са навијачима, спортским удружењима и републичким органима,

- Унапређење и развој омладинске школе,

- Реорганизацију сектора маркетинг и односа са јавношћу у циљу побољшања постојећих и потписивања нових спонзорских уговора, јачању имена "Партизан"...

Коментари / 0

Оставите коментар