Тужилаштво упорно заташкава злочин у Бодеришту код Брчког

Ни након десет година од покретања истраге везане за стравичан злочин над 13 заробљених српских војника који су у Бодеришту код Брчког 8. марта 93. починили припадници тзв. Армије БиХ, нема оптужница.

Босна и Херцеговина 25.12.2014 | 14:00
Тужилаштво упорно заташкава злочин у Бодеришту код Брчког

Умјесто ових дана очекиваних и на неким брчанским порталима најављених оптужница, из Полиције и Тужилалаштва стиже исти - стари одговор.

„Истрага је у завршној фази. Када буде окончана јавност ће бити обавијештена о резултатима и евентуалним оптужницама", рекао је секретар Тужилаштва дистрикта Самир Бегановић, а потврдио и шеф истражног тима за ратне злочине у Полицији дистрикта Мићо Михајловић.

Реаговало је Удружење породица погинулих бораца РС у Брчком и демантовало те изјаве.

„Из поузданог извора знамо да је оптужница написана и да је главни тужилац Зекерија Мујкановић одбио да је потпише и одлучио да предмет поново упути у Тужилаштво БиХ.

Он по ко зна који пут дрско опструише овај страшни масакр и руга се нашим ранама штитећи лица која су обухваћена оптужницом по командној одговорности , а међу њима је и неколико високопозионираних људи у Брчком и другим градовима БиХ.

Разумљиво, Мујкановић то чини и да заштити себе јер је у вријеме извршења једног од најмонструознијих злочина над Србима у протеклом рату, знао за те догађаје и није учинио ништа да их спријечи", тврди предсједник Удружења Јован Пудић чији су син, брат и два блиска рођака били жртве масакра заробљених српских бораца из насеља Грбавица код Брчког.

Удружење је саопштењем за јавност осудило наставак опструкција злочина над Србима у Брчком уз оцјену да је најновије поигравање са случајем „Бодериште" још једна „со на рану породица које чекају задовољење правде, али и порука да су суживот и толеранција у Брчко дистрикту бесмислена фраза".

РТВ БН

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Симо

25.12.2014 13:21

Да су Срби поцинили злоцин то би био давно ријесен слуцај. Какво је ово судсво ? Злоцини над Србима се затаскавају и омаловазавају. Ово је стварно пресло сваку мјеру.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сипа

25.12.2014 13:44

Али зато Сипа хапси србе задњих мјесеци и то уцестало...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Страсно

25.12.2014 15:31

Гледао сам снимљен материјал са обдукције ових страдалих коју је обавио др Станковиц бивси нацелник ВМА, то је страсно ста је урадјено овим заробљеним људима. То немозете замислити. Срамота сви народа у БиХ да за такве масакре нико не одговара!

ОДГОВОРИТЕ