Затражен притвор за Горана и Милорада Мрђу

Тужилаштво БиХ затражило је одређивање притвора Горану и Милораду Мрђи, осумњиченим за злочин у Санском Мосту, док се одбрана успротивила овом приједлогу.

Република Српска 24.12.2014 | 18:44
Затражен притвор за Горана и Милорада Мрђу

Притвор је затражен због могућности бјекства, нарушавања јавног реда и мира, те утицаја на свједоке или саучеснике, јавља Бирн.

Тужилаштво БиХ је за Милета Кокота и Ранка Мрђу, који су, такође, осумњичени за злочин у Санском Мосту, затражило одређивање мјера забране, чему се одбране нису противиле.

Мјере забране су затражене да би се спријечено напуштање БиХ, те комуникација са свједоцима и да не би дошло до ометања истраге.Одбране Горана и Милорада Мрђе противиле су се одређивању притвора, предложивши да умјесто тога буду одређене мјере забране напуштања мјеста боравишта и састајања са свједоцима.

"Тужилаштво није поткријепило основану сумњу. Мој брањеник је породичан човјек, и он и супруга имају породични бизнис. Он нема мотива да бјежи", рекао је Дамир Катица, који заступа Горана Мрђу.

Он је додао да његов брањеник нема пасош и да није извадио ни нове личне документе.Адвокат Ранко Дакић, браниоц Милорада Мрђе, истиче да су наводи Тужилаштва за притвор паушални, као и да његов клијент "само ради у Хрватској и привремено борави код родбине, али да има само држављанство БиХ".

Горан, Милорад и Ранко Мрђа, те Миле Кокот осумњичени су да су, као припадници Војске Републике Српске, на подручју Санског Моста и околине учествовали у злочинима над жртвама бошњачке националности.Одлука о приједлогу Тужилаштва БиХ биће накнадно донесена.

Коментари / 0

Оставите коментар