Све се више ''кува'' у Партизану!

Управни одбор ФК Партизан у 14 часова почео је седницу на којој ће бити размотрен епилог зборова на којима су делегирани представници у изборној Скупштини - читај: гласачко тело. Могуће померање Скупштине.

Фудбал 24.12.2014 | 16:20
Све се више ''кува'' у Партизану!

У Фудбалском клубу Партизан је све могуће, па и да се оно што изгледа као реално и остариво, из корена промени преко ноћи.

Тако нешто се догодило у уторак, када су одржани зборови радне заједнице и чланова клуба. Иако је било готово извесно да ће кандидат УО за новог председника Партизана Миле Јовичић, без много борбе, на Скупштини клуба добити подршку већине да преузме руковођење клубом од Драгана Ђурића.

Али, на зборовима се догодио велеобрт. На предлог некадашњег генералног секретара клуба Жарка Зечевића, изабрани су делегати, који нису по вољи управи клуба. Све је то навело на закључак да Јовичић неће тек-тако сести у председничку фотељу, већ да ће се на Скупштини водити велика битка између њега и... кандидата којег ћемо тек сазнати.

У међувремену, на истим тим зборовима, одлучено је и да Сретен Николић, који је истакао кандидатуру за председника, не буде примљен у чланство Скупштине, а то значи да ни не може да буде кандидат за председника.

Представници актуелне управе, који су недавно, убедљивом већином (10-3) изгласали Јовичића за свог кандидата за председника, љутито су напустили збор. Али, то не значи и да су истакли белу заставу.

У 14 часова, на стадиону у Хумској, почела је седница Управног одбора, на којој ће бити размотрена легалност и легитимност одлуке зборова.

Представници управе ће размотрити неколико ствари на које имају примедбе, односно тврде да:

- Није вршена контрола уласка на зборове.

- Приликом гласања изјашњавали су се људи без чланских карата. По члану 27. Статута клуба гласали су људи који немају право гласа.

- Није поштован правилник који је донела Радна група за припрему Скупштине клуба.

Ово би могло и да за последицу има померање Скупштине Партизана, која је закатзана за сутра (четвртак, 25. децембар).

Коментари / 0

Оставите коментар