Типса неће на Аустралијан опен

Организатори првог гренд слема сезоне потврдили су да српски тенисер повратнички наступ неће имати на њиховом турниру.

Тенис 24.12.2014 | 18:00
Типса неће на Аустралијан опен

Јанко Типсаревић недавно је саопштио да неће играти на турниру у Ченају, који стартује 5. јануара и да због болести мора да помери повратак на терен после дуге паузе.

Наде, који су неки гајили да би то могао да уради у великом стилу, на Аустралијан Опену, угашене су после саопштења организатора првог гренд слема сезоне. Из Мелбурна су потврдили да Типсаревић неће 2015. наступати на том турниру.

"Са жаљењем саопштавамо да се Јанко Типсаревић повукао са Аус Опена због упале плућа. Желимо му брз опоравак", стоји на званичном Тwиттеру турнира Аустралијан Опена.

Српски тенисер наговестио је да би на терен требало да се врати у фебруару, након што је ван терена већ 14 месеци. Он је због проблема и тумора који је откривен на пети морао два пута на операцију, а последњих недеља вредно је тренирао како би се коначно вратио тенису.

Јанко је последњи меч одиграо крајем октобра 2013. на турниру у Валенсији, док је последњи пут на Аус опену забележио 2013. када је у четвртом колу испао од Николаса Алмагра.

Аустралијан Опен, први гренд слем сезоне, стартује 19. јануара у Мелбурну.

Коментари / 0

Оставите коментар