ПЛ: Челси бољи од Стоука уз сјајног Матића, опет!

"Плавци" на гостовању Стоуку оправдали улогу фаворита (2:0) и поново "побегли" Ситију три бода. Србин одиграо још једну утакмицу "из уџбеника".

Фудбал 23.12.2014 | 12:40
ПЛ: Челси бољи од Стоука уз сјајног Матића, опет!

Головима Џона Терија у 2. минуту и у Сеска Фабрегаса у 78, Челси је још једном одмакао Манчестер ситију. Следеће коло, празнично на Острву, дочекаће са три бода предности.

Серија победа "грађана" и пораз од Њукасла, упалили су црвене лампице на Стамфорд бриџу почетком децембра, па су "плавци" у понедељак увече везали и четврти тријумф заредом.

Наведена су имена стрелаца, али су се после утакмице сви освртали на још једну блиставу партију дефанзивног везисте из Србије - Немање Матића (26).

Званично најбољи фудбалер наше земље заустављао је нападе противника, креирао акције свог тима, "затварао" средину терена... После утакмице, капитен Челсија Џон Тери више је говорио о њему него о победи.

"Матић је ове сезоне друга класа у односу на све. Чека на својој позицији, добија сваки ваздушни дуел, сваки дуел на земљи... Он је наше откровење сезоне. Овај тим мора да настави да се развија и да осваја трофеје и градимо се на правим темељима", рекао је Џон Тери после утакмице.

Није само он хвалио игру момка са Уба.

Уредник Тајмса Оливер Кеј написао је о српском везисти следеће: "Веома добра тимска игра Челсија. Матић је био посебно импресиван".

Херој Челсија такође је говорио за "Скај спортс" после утакмице. Наравно, проглашен је играчем утакмице.

"Било је напорно, али смо одиграли како смо се договорили. Срећни смо. Знали смо да је сваком тиму овде тешко да освоји бар поен, а ми одлазимо кући бар са три. Надам се да ће нам ова победа помоћи да будемо први и на крају сезоне".

Стоук је познат по чврстој игри. Није му било јако.

"Да, чврсти су момци. То смо и очекивали. Рекли смо на почетку да не можемо да се тучемо са њима, већ је циљ да играмо своју игру. Ова победа је јако важна, јер зависимо само од нас. Има много утакмица до краја, Сити је три поена за нама, Јунајтед мислим десет и све може да се догоди. Надам се да ћемо остати на овој позицији".

И други српски "плавац" - Бранислав Ивановић одиграо је целу утакмицу за госте.

У петак, 26. децембра

Челси - Вест Хем 13.45
Барнли - Ливерпул 16.00
Кристал Палас - Саутемптон
Евертон - Стоук
Лестер - Тотенхем
Манчестер јунајтед - Њукасл
Сандерленд - Хал
Свонси - Астон вила
Вест Бром - Манчестестер сити
Арсенал - Квинс Парк 18.30

ТАБЕЛА: Челси 42, Манчестер сити 39, Манчестер јунајтед 32, Вест Хем 31, Саутемптон 29, Арсенал 27, Тотенхем 27, Свонси 25, Њукасл 23, Ливерпул 22, Евертон 21, Астон вила 21, Стоук 19, Сандерленд 19, ВБА 17, Квинс Парк 17, Кристал Палас 15, Барнли 15, Хал 13, Лестер 10.

Коментари / 0

Оставите коментар